VANAF 1 JULI WEER KICKBOKS WEDSTRIJDEN: Wie is de eerste? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / VANAF 1 JULI WEER KICKBOKS WEDSTRIJDEN: Wie is de eerste?

VANAF 1 JULI WEER KICKBOKS WEDSTRIJDEN: Wie is de eerste?

VANAF 1 JULI WEER KICKBOKSWEDSTRIJDEN: Wie is de eerste?

Woensdag maakt premier Rutten een versoepeling van de coronamaatregelen bekend. Zowel binnen als buiten mag publiek weer aanwezig zijn bij events op 1.5.meter.

De versoepeling houdt in dat voor de vechtsport sector de deuren weer open staan. Kickboks maar ook MMA-wedstrijden zijn weer toegestaan in het prof circuit. De vraag is wie in van de vechtsport organisaties in Nederland de spreekwoordelijke handschoen oppakt.

Met de versoepeling lijkt september niet onhaalbaar voor een eerste groot event. Eerder kondigde Enfusion al aan een plan van aanpak te hebben en per september weer te kunnen organiseren. Concurrent GLORY Kickboxing daarentegen bleef na de afgelasting van GLORY Antwerpen compleet stil.

Coronatesten

Toch zijn sommige vechters er van overtuigd dat zij in september weer in de ring zullen staan. Dit moet mogelijk zijn als de vergunningen op 1 juli weer worden aangevraagd. Wel is het afhankelijk of een organisatie een coronaplan heeft, zoals testen voor vechters. De UFC doet dit al enige weken met succes.

Voor de recreatieve kickboksers boven de 18 jaar is contact ook weer toegestaan. Overigens geldt dit ook voor de overige vechtsporten en het boksen. Er schijnt eindelijk weer licht en hopelijk kunnen de fans vanaf september weer genieten van de wedstrijden, hetzij dan wel op 1.5 meter.

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page