VANAF 1 JULI WEER KICKBOKS WEDSTRIJDEN: Wie is de eerste? Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

VANAF 1 JULI WEER KICKBOKS WEDSTRIJDEN: Wie is de eerste?

VANAF 1 JULI WEER KICKBOKS WEDSTRIJDEN: Wie is de eerste?
VANAF 1 JULI WEER KICKBOKS WEDSTRIJDEN: Wie is de eerste?

Woensdag maakt premier Rutten een versoepeling van de coronamaatregelen bekend. Zowel binnen als buiten mag publiek weer aanwezig zijn bij events op 1.5.meter.

De versoepeling houdt in dat voor de vechtsport sector de deuren weer open staan. Kickboks maar ook MMA-wedstrijden zijn weer toegestaan in het prof circuit. De vraag is wie in van de vechtsport organisaties in Nederland de spreekwoordelijke handschoen oppakt.

Met de versoepeling lijkt september niet onhaalbaar voor een eerste groot event. Eerder kondigde Enfusion al aan een plan van aanpak te hebben en per september weer te kunnen organiseren. Concurrent GLORY Kickboxing daarentegen bleef na de afgelasting van GLORY Antwerpen compleet stil.

Coronatesten

Toch zijn sommige vechters er van overtuigd dat zij in september weer in de ring zullen staan. Dit moet mogelijk zijn als de vergunningen op 1 juli weer worden aangevraagd. Wel is het afhankelijk of een organisatie een coronaplan heeft, zoals testen voor vechters. De UFC doet dit al enige weken met succes.

Voor de recreatieve kickboksers boven de 18 jaar is contact ook weer toegestaan. Overigens geldt dit ook voor de overige vechtsporten en het boksen. Er schijnt eindelijk weer licht en hopelijk kunnen de fans vanaf september weer genieten van de wedstrijden, hetzij dan wel op 1.5 meter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws