Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Uniek: PvdA en D66 richten kick en thaiboks talentenfonds op

Uniek: PvdA en D66 richten kick en thaiboks talentenfonds op

Sporten als kick- en thaiboks zijn heel populair in Amsterdam.

De politieke partijen PvdA en D66 in Amsterdam vinden dat er meer financiële steun moet komen voor vechtsporters in hun stad. Om dit te bewerkstelligen is er actie ondernomen.

“Verschillende Amsterdammers vechten in de wereldtop en zijn daarmee boegbeelden voor de jeugd in de wijk. Maar waar onze olympische sporters (terecht) alle waardering en begeleiding vanuit de stad krijgen, moeten onze kick- en thaiboksers – omdat ze niet in de structuur van NOC*NSF sporten – hun boontjes helemaal zelf doppen. “Dat moet anders, vinden Reinier van Dantzig en Sofyan Mbarki, fractievoorzitters van D66 en de PvdA in Amsterdam.

Geen verschillen meer

“De faciliteiten en begeleiding voor topsporters in Amsterdam zijn van het allerhoogste niveau,” aldus Van Dantzig. “Als je bedenkt dat dit mede komt door investeringen vanuit de stad, vind ik het niet meer dan logisch dat alle Amsterdamse topsporters daar gebruik van kunnen maken.”

“Olympische zwemmers en roeiers die de stad rijk is krijgen na hun training een op maat gewogen topsportmaaltijd geserveerd, veel jonge vechtsporters halen na hun training een pizza bij de Aldi. Dat verschil willen we wegnemen.”

Imago verbeteren

Om dit te financieren initiëren Mbarki en Van Dantzig vandaag een nieuw talentenfonds. Naast dat dit fonds talentvolle kick- en thaiboksers moet gaan helpen in hun sportieve en persoonlijke ontwikkeling, kent dit initiatief ook een groter doel.

Mbarki: “Het imago van deze sporten blijft op dit moment nog achter bij de populariteit. Dat verbeteren begint bij deze sporten als volwaardig erkennen en ze uit de kleine zaaltjes halen door de toppers op dezelfde hoogte te plaatsen als onze olympische hockeyers, roeiers en zwemmers. Dit fonds is al een grote stap, maar wat ons betreft nog maar het begin.”

Bekijk ook

AANKOOP NEDERLANDSE VECHTERS: ‘ONE Championship richting Europa’

Met de recente aankoop van een aantal Nederlandse vechters, lijkt ONE Championship richting Europa te ...

UFC BAAS DANA WHITE: ‘We verliezen miljoenen aan inkomsten’

De grote baas van de UFC Dana White zegt dat zijn organisatie miljoenen aan inkomsten ...

Bokskampioen Dereck Chisora ​​wil MMA-debuut bij Bellator

Chisora (R) Nu een gevecht met Oleksander Usyk ver weg lijkt.Wil Dereck Chisora ​​wil zijn ...