Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Uniek: PvdA en D66 richten kick en thaiboks talentenfonds op

Uniek: PvdA en D66 richten kick en thaiboks talentenfonds op

Sporten als kick- en thaiboks zijn heel populair in Amsterdam.

De politieke partijen PvdA en D66 in Amsterdam vinden dat er meer financiële steun moet komen voor vechtsporters in hun stad. Om dit te bewerkstelligen is er actie ondernomen.

“Verschillende Amsterdammers vechten in de wereldtop en zijn daarmee boegbeelden voor de jeugd in de wijk. Maar waar onze olympische sporters (terecht) alle waardering en begeleiding vanuit de stad krijgen, moeten onze kick- en thaiboksers – omdat ze niet in de structuur van NOC*NSF sporten – hun boontjes helemaal zelf doppen. “Dat moet anders, vinden Reinier van Dantzig en Sofyan Mbarki, fractievoorzitters van D66 en de PvdA in Amsterdam.

Geen verschillen meer

“De faciliteiten en begeleiding voor topsporters in Amsterdam zijn van het allerhoogste niveau,” aldus Van Dantzig. “Als je bedenkt dat dit mede komt door investeringen vanuit de stad, vind ik het niet meer dan logisch dat alle Amsterdamse topsporters daar gebruik van kunnen maken.”

“Olympische zwemmers en roeiers die de stad rijk is krijgen na hun training een op maat gewogen topsportmaaltijd geserveerd, veel jonge vechtsporters halen na hun training een pizza bij de Aldi. Dat verschil willen we wegnemen.”

Imago verbeteren

Om dit te financieren initiëren Mbarki en Van Dantzig vandaag een nieuw talentenfonds. Naast dat dit fonds talentvolle kick- en thaiboksers moet gaan helpen in hun sportieve en persoonlijke ontwikkeling, kent dit initiatief ook een groter doel.

Mbarki: “Het imago van deze sporten blijft op dit moment nog achter bij de populariteit. Dat verbeteren begint bij deze sporten als volwaardig erkennen en ze uit de kleine zaaltjes halen door de toppers op dezelfde hoogte te plaatsen als onze olympische hockeyers, roeiers en zwemmers. Dit fonds is al een grote stap, maar wat ons betreft nog maar het begin.”

Bekijk ook

Rico vs Badr: Vergunning voor gevecht nog niet goedgekeurd

Ze staan gepland om 21 december tegenover elkaar in het Gelredome in Arnhem te staan, Rico Verhoeven en Badr Hari.

VIDEO: Bizarre superkick in WKN Europees titelgevecht

Niet elke kickbokser bezit de vaardigheid om met een verrassende trap uit de hoek te komen.

Rematch Rico Verhoeven vs. Badr Hari begin zomer 2019

Tickets Rico vs Badr 2: ‘Max €1.500 maar dan heb je wel wat’

Voor wie de langverwachte rematch wil zien tussen kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari op zaterdag 21 december moet er snel bij zijn.