Uitslag Badr vs Wrzosek aangepast door Glory: 'Watskeburt?'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Uitslag Badr vs Wrzosek aangepast door Glory: ‘Watskeburt?’

Uitslag Badr vs Wrzosek aangepast door Glory: ‘Watskeburt?’

Uitslag Badr vs Wrzosek wederom aangepast door Glory: Watskeburt?

Badr Hari en Arek Wrzosek konden hun rematch tijdens Glory 80 niet uitvechten, de wedstrijd wordt als een No Contest uitgeroepen. Echter lijken experts de wedstrijd als een gelijkspel te beschouwen.

De uitslag die werd aangekondigd via de website van de organisatie afgelopen dinsdag roept vraagtekens op bij een aantal experts. Op twitter vragen deze zich af wat er is gebeurt om de uitslag om te zetten van een gelijkspel (draw) naar een No Contest. Volgens de regels van Glory onder punt 1.2.14. (Referee Stops Contest) zou de wedstrijd een No Contest moeten zijn.

Regels zijn regels

Een blik op de regels van de organisatie; ,,Indien een wedstrijd voortijdig moet worden afgebroken wegens onregelmatigheden in de zaal, een defect in de ring, verlichtingsstoringen en dergelijke; als de bel al heeft geklonken na het beëindigen van de 2e ronde van een wedstrijd van 3 rondes of de 3e ronde van een wedstrijd van 5 rondes, zullen de scorekaarten van de jury worden beoordeeld als een technische beslissing, anders zal de wedstrijd resulteren in een No Contest”, is te lezen in de Glory regels.

,,Het draait allemaal om het volgen van de regels. Glory respecteert haar eigen regels niet. Het gevecht was over 2 rondes, dus ze zouden een technische beslissing moeten aankondigen”, zegt Pawel Sawiki van Madfight.nl. Echter werd de tweede ronde niet uitgevochten zoals in de regels wordt vermeld, dus zou een gelijkspel eerlijker zijn is de algemene mening.

Glory kondigde na de rellen een onderzoek aan, maar er zijn nog geen resultaten beschikbaar. Wanneer en of de resultaten bekend zullen worden gemaakt is niet gemeld. Wrzosek werd ontslagen door de organisatie en zal zich waarschijnlijk gaan toeleggen op het MMA-vechten.

Bekijk ook

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Joshua vs Fury officieel afgelast! 'Promotor pissed off'

Joshua vs Fury officieel afgelast! ‘Promotor pissed off’

Tyson Fury vs Anthony Joshua wedstrijd officieel in de prullenbak is beland

'Bekfist op je smoel!' Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

‘Bekfist op je smoel!’ Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

Een backfist is een geducht wapen in veel vechtsporten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page