Topkickbokser Tayfun Ozcan: 'Doel is ONE Wereldkampioen worden'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Topkickbokser Tayfun Ozcan: ‘Doel is ONE Wereldkampioen worden’

Topkickbokser Tayfun Ozcan: ‘Doel is ONE Wereldkampioen worden’

Tayfun Ozcan maakt binnenkort zijn debuut bij ONE Championship. Hij treft een gelijkwaardige maar gevaarlijke tegenstander in de voormalige Glory KampioenSitthichai “Killer Kid” Sitsongpeenong.

Toch heeft Ozcan een doel voor ogen en dat is wereldkampioen worden bij ONE. In een interview op de website van de organisatie is de Nederlands-Turkse vechter duidelijk, dit zou hij nooit kunnen bereiken zonder de mensen om zich heen. De moeder van de topkickbokser speelt daar een grote rol in en heeft dit altijd gedaan.

,,Mijn vader en moeder zijn op jonge leeftijd gescheiden. Het was moeilijk omdat mijn moeder maar een minimumloon baan had, dus met het opvoeden van zeven kinderen was het in die tijd erg moeilijk voor ons om op te groeien”, zegt Ozcan. Ozcan begon als amateur op 14-jarige leeftijd, werd een semi-professional op 16-jarige leeftijd en maakte zijn profdebuut op 18-jarige leeftijd.

Motivatie

Terwijl “Turbine” zijn zinderende opwaartse traject voortzette, voedde een specifiek gesprek met zijn moeder zijn vuur wanneer de tijden moeilijk werden.,,Op een keer vroeg ik haar: ‘Mam, ben je gelukkig?’ Ik vroeg haar omdat ze altijd aan het schoonmaken was en altijd eten aan het maken was. Ze zei: ‘Nee, ik ben niet gelukkig, maar ik hoop jullie op een dag gelukkig te zien'”, zegt Ozcan.

,,Dat is wat mij motiveert. Als ik moeilijkheden in het leven heb, denk ik aan dat moment omdat ze haar leven aanbood. Ze was niet gelukkig, [ze was] erg ongelukkig. Maar ze deed alles voor ons. Dat is de beste motivatie die je kunt krijgen.” En die motivatie bracht de kickbokser al ver. Met een fenomenaal 83-8-3 carrièrerecord en een hele reeks kampioenstitels heeft Ozcan al enorm veel bereikt in de kickbokswereld. Maar naar de top stijgen in ONE Super Series zou hem echt naar een hoger niveau tillen.

,,Mijn doel is om Giorgio Petrosyan te verslaan en een ONE Wereldkampioen te worden”, zegt Ozcan die in en stevig gevulde gewicht divisie vecht. ,,Ik denk dat de vedergewichtdivisie de grootste en beste kickboksdivisie is die ooit heeft bestaan. Dit is de Champions League en ik ben erg trots om er deel van uit te maken.”

Bron: ONE FC

 

 

Bekijk ook

Vechter ‘KO’ door frontkick in bakkes! Daar gaat je neus!

Knock-outs komen er in alle vormen en maten.

Ongenadige ‘KO’ eindigt heftig gevecht in de ring (video)

Kohei Tokeshi lands a huge counter right hand and stops Jonathan Valles in the third ...

Klappen vallen tijdens staredown Bare Knuckle BKFC 19 evenement (video)

Nu is blote vuist boksen geen sport voor mietjes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page