Topkickbokser Nieky Holzken: 'De ONE Championship titel houdt ik in het vizier'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Topkickbokser Nieky Holzken: ‘De ONE Championship titel houdt ik in het vizier’

Topkickbokser Nieky Holzken: ‘De ONE Championship titel houdt ik in het vizier’

Nieky Holzken vecht op 4 december in Singapore. Het zal een wedstrijd zijn tegen Elliot Compton. Niet voor de titel. Maar die houdt de Brabander wel in het vizier.

Hij is de eerst gerangschikte in de ONE lichtgewicht divisie. Alleen wereldkampioen Regian Eersel staat Nieky Holzken in de weg voor de titel. Toch zal hij volgende maand in Singapore niet voor die felbegeerde titel knokken.

Zijn tegenstander Compton is een gevaarlijke vechter. “Een echte Muaythai vechter, voetvegen en zo. Maar die mag hij niet gebruiken. Die wapens zijn afgenomen in ons gevecht. Daar ligt mijn voordeel”, zegt Holzken.

Kapot

Holzken erkent dat nu hij ouder wordt het vechten meer vergt. Hij moet langer herstellen. “Voorheen stond ik ’s morgens op. Ging dan rennen en in de avond gewoon weer trainen. Als ik dit nu twee dagen achtereen doe ben ik kapot”, zegt de kickbokser.

Toch houdt Holzken de titel in zijn vizier. En al hij zeker in de toekomst nog een kans willen en zegt dan ook: “Eersel is nog niet van mij af”.

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! 'Vechtsporter?'

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! ‘Vechtsporter?’ (video)

Een man werd in elkaar geslagen met een boksbeugel tijdens een vechtpartij

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page