TOPKICKBOKSER ANDY SOUWER:'Ik wil dat laatste gevecht' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

TOPKICKBOKSER ANDY SOUWER:'Ik wil dat laatste gevecht'

TOPKICKBOKSER ANDY SOUWER:'Ik wil dat laatste gevecht'
TOPKICKBOKSER ANDY SOUWER:'Ik wil dat laatste gevecht'

Andy Souwer heeft een zeer belangrijk gevecht op zijn netvlies staan, hij wil graag nog een keer tegen Giorgio Petrosyan de ring in.

De Nederlandse topkickbokser Andy Souwer kan gerekend worden onder de besten ter wereld. Hij stond wereldwijd in menig kickboksring of MMA-kooi. Een man van veel talenten en een echte vechter pur sang. Waar anderen met een zelfde indrukwekkende carrière allang met pensioen zouden zijn gegaan tekende Souwer bij ONE Championship.

Oude rivalen

Bij ONE staat ook een van Souwer's oude rivalen op het vechtrooster, de Italiaans-Armeense Giorgio Petrosyan regerend kampioen bij de organisatie. In 2009 stonden stonden Souwer en Petrosyan twee keer tegenover elkaar, tijdens Oktagon presents: It's Showtime en tijdens K-1 World MAX. Beide partijen verloor Souwer, maar wil nog een kans op revanche.

Via Instagram zegt Souwer dan ook Petrosyan te willen ontmoeten bij ONE: "De beste linkshandige tegen wie ik ooit heb gevochten. Misschien wel de beste linkshandige in kickboksen ooit. Ook al is hij niet aantrekkelijk in de mening van mensen, hij is een van de beste ooit," zegt Souwer.

In het hol van leeuw

"Maar onze eerste ontmoeting was er een uit de boeken. Southpaw versus orthodox. In Milaan, in Italië waar de hele menigte tegen me was. Ook al had ik en heb ik daar veel Italiaanse vrienden, het was nog steeds in het hol van de leeuw!"

"En ja, hij speelde het spel achteruit, ik probeerde vooruit te komen en hem zo moe te maken dat hij kon zien wat hij in staat was toen hij moe werd ?! De foto was in de tweede ronde toen mijn hoek mijn snee onder mijn ogen behandelde. Was altijd een probleem, dunne huid vanwege de zware partijen die ik in mijn carrière heb gevochten."

Nog een laatste keer

"Ja hij zag er al moe uit, ja ik bracht hem naar een extra ronde. Ja, dat kunnen niet veel mensen zeggen. Ja, ik was keihard, maar niet uitzonderlijk. Ja, ik voel me er nog steeds slecht over en ja ik wil hem nog een laatste keer in de ring ontmoeten!"

Of en wanneer Souwer de kans krijgt tegen Petrosyan is afwachten. ONE Championship ligt al geruime tijd gedwongen stil door Covid-19 situatie. Toch tekende de organisatie de ene na de andere Europese vechter waaronder een aantal Nederlandsers. Echter zitten deze net als Souwer nog steeds op de reservebank. Dat het een gevecht is om te maken lijkt duidelijk, en voor Souwer een kans zich alsnog te bewijzen tegen Petrosyan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws