Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Top kickbokser Jorina Baars tekent bij ONE Championship

Top kickbokser Jorina Baars tekent bij ONE Championship

Top kickbokser Jorina Baars tekent bij ONE Championship

De ongeslagen Nederlandse kickbokser lijkt het eerste vrouwelijke vedergewicht te worden in de selectie van de organisatie.

Baars heeft drie keer gevochten voor Bellator Kickboxing en heeft een indrukwekkende carrière. Zij is de huidige Lion Fight 147lbs-kampioen. Baars versloeg in 2014 op de voormalige UFC-vedergewichtkampioen Chris Cyborg in een kickbokswedstrijd.

In Nederland en ook internationaal was er haast geen tegenstander voor Baars te vinden. Er zou een gevecht komen met Anissa Haddaoui, welke een rematch zou moeten zijn maar deze ging tot tweemaal toe niet door.

Graag tegen Cris Cyborg

“Ik ben hier bij ONE Championship omdat de beste vechters ter wereld hier vechten. Het is een eer om onder zoveel legendes van vechtsporten te zijn. Ik wil vechten met de beste van de wereld en ik zal met iedereen vechten. Als de sterren op één lijn liggen, zou ik het niet erg vinden om weer tegen Cris Cyborg te vechten, “zegt Baars.

ZIE OOK >> Tarik Khbabez verslaat Anderson Silva in titanenstrijd

ONE Championship zet regelmatig het atoomgewicht en de lichtgewicht wedstrijden van vrouwen over het hele spectrum van Muay Thai, kickboksen en MMA neer. Er zijn ook een handvol vrouwelijke vlieggewicht-wedstrijden geweest, maar er is nog geen weltergewicht wedstrijd. Wanneer Baars haar ONE debuut maakt is nog onbekend.

Bekijk ook

Rico vs Badr: Vergunning voor gevecht nog niet goedgekeurd

Ze staan gepland om 21 december tegenover elkaar in het Gelredome in Arnhem te staan, Rico Verhoeven en Badr Hari.

VIDEO: Bizarre superkick in WKN Europees titelgevecht

Niet elke kickbokser bezit de vaardigheid om met een verrassende trap uit de hoek te komen.

Rematch Rico Verhoeven vs. Badr Hari begin zomer 2019

Tickets Rico vs Badr 2: ‘Max €1.500 maar dan heb je wel wat’

Voor wie de langverwachte rematch wil zien tussen kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari op zaterdag 21 december moet er snel bij zijn.