Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY titelgevecht: Donegi Abena treft Artem Vakhitov in Parijs

GLORY titelgevecht: Donegi Abena treft Artem Vakhitov in Parijs

Titelgevecht GLORY 66: Nederlander Abena treft Rus Vakhitov

GLORY Kickboxing komt naar Parijs, Frankrijk op 22 juni aanstaande. Het nieuws werd vanavond naar buiten gebracht op de Franse televisie.

Het GLORY 66 evenement in het Zenith Parijs, zal maar liefst drie wereldtitel gevechten bevatten, waaronder de Nederlands-Surinaamse kickbokser Donegi Abena, deze zal het opnemen tegen de huidige lichtzwaargewicht kampioen de Rus Artem Vakhitov.

Abena is afkomstige van Mike’s Gym, Amsterdam, het laat onverlet te zeggen dat het super talent erop gebrand zal zijn de titel mee naar huis te nemen. Naast Abena zal de Fransman en Wereldkampioen weltergewicht Cedric Doumbé aantreden.

Rematch Doumbé en Nabiyev

Doumbé zet zijn titel op het spel in een rematch tegen Alim Nabiyev uit Azerbeidzjan. Doumbé schreef tijdens GLORY 64 in Straatsburg afgelopen maart de titel op zijn naam. De laatste ontmoeting tussen de twee resulteerde in een verlies voor Doumbé.

ZIE OOK >> Badr Hari verlengt contract bij GLORY Kickboxing

Bij de dames zal Anissa Meksen, de wereldkampioen super bantamgewicht, haar titel verdedigen tegen de winnaar van de partij tussen Sofia Olofsson en Cristi Brereton welke op GLORY 65 UTRECHT vrijdag 17 mei plaatsvindt.

Bekijk ook

Perry Ubeda: Van kickbokskampioen naar mensenmens

De Nijmeegse oud-kickbokser en negenvoudig wereldkampioen in vier verschillende vechtdisciplines Perry 'Dynamite' Ubeda probeert op een unieke manier zijn steentje bij te dragen aan de samenleving.

Kickboksen: Team Remy Bonjasky in actie tegen Roemenen

Tijdens de Dynamite Fighting Show welke plaatsvindt op 27 september in Piatra Neamt, Roemenië komt een top team van Nederlandse kickboksers in actie komen.

Ilias Ennahachi over winnen ONE FC wereldtitel: ‘Ik ben de beste’

Een beter debuut had de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Ilias Ennahachi zich bij ONE championship niet kunnen wensen.