Glory zet kampioen tegenover Japanse topvechter tijdens Glory 80 Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory zet kampioen tegenover Japanse topvechter tijdens Glory 80

Glory zet kampioen tegenover Japanse topvechter tijdens Glory 80

Tiffany van Soest de Glory Super Bantam kampioen treft de Japanse Rise kampioen Manazo Kobayashi op 19 maart tijdens Glory 80 in Hasselt. Kobayashi is de eerste Rise vechter die tegen een Glory Kickbokser zal staan, in de samenwerking tussen de organisaties genaamd Glory Rivals.

Glory Kickboxing begint 2022 met een knal met hun eerste evenement van het jaar in Hasselt, België op 19 maart. Een herkansing gevecht tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek zal dienen als headliner. Vandaag voegt Glory nog een titelgevecht toe die tussen Van Soest en Kobayashi. Beide vrouwen zijn kampioen bij hun organisaties, het gevecht markeert de eerste gecombineerde gevecht in de eerder aangekondigde samenwerking.

De Amerikaanse Van Soest boekte een beslissende overwinning op Aline Pereira in Glory 77. Van Soest is naar Amsterdam verhuisd om fulltime te trainen met de bekende coach Lucien Carbin. ,,"Ik woon fulltime in Amsterdam om met hem te trainen en mijn stijl te ontwikkelen en beter te worden", zegt Van Soest die tegen de Japanse in de ring staat.

Tegen de beste vechten

Manazo maakte haar professionele debuut op 6 december 2016. Manazo heeft 16 gewonnen partijen op haar naam hoewel ze haar laatste wedstrijd verloor tegen Hinata Terayama in september vorig jaar. Glory Rivals het wereldwijde initiatief, dat begin januari werd aangekondigd, heeft tot doel de beste kickboksers ter wereld met elkaar te matchen (Gaat verder onder video).

,,Ik denk dat er kracht zit in aantallen", zei Van Soest. ,,Kickboksen wordt niet echt als een reguliere sport beschouwd. Je hebt deze geweldige organisaties, zoals Glory, Rise en Enfusion met geweldige atleten. Toen ik eerder vorig jaar met Glory sprak, zei ik dat ik overal tegen de beste wil vechten. Ik heb de divisie hier opgeruimd en ik heb meer meisjes nodig om te vechten, dus laten we vechten tegen de beste van andere organisaties en kijken wie echt de beste is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws