Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Thaiboksen: Zakaria Tijarti pakt wereldtitel in Marokko

Thaiboksen: Zakaria Tijarti pakt wereldtitel in Marokko

Thaiboksen: Zakaria Tijarti pakt wereldtitel in Marokko

De Marokkaans-Nederlandse Thaibokser Zakaria Tijarti won zaterdag het WMBA Thai Boxing World Championship.

Tijarti stond tegenover de Frans-lgerijnse Mustapha Youcef Totof. In de vijfde ronde van de wedstrijd versloeg Tijarti, Totof, de voormalige World Kickboxing League (WKL) intercontinentale kampioen.

Knock-out

Het kwam aan op een punten beslissing aangezien geen van beide vechter een knock-out wist te forceren. Tijarti pakt de World Muay Thai Association (WMTA), in de divisie minder dan 66 kilogram

Tijarti was de winnaar van de 4de Grand Prix van Mohammed VI Kickboxing in 2018. Tijarti, geboren in een familie van Muay Thai-vechters uit Amsterdam, begon zijn carrière in het Thaiboksen in 2010.

Bekijk ook

Rico Verhoeven en Badr Hari samen als gast bij Veronica Inside

Rico Verhoeven en Badr Hari staan donderdag 17 oktober oog in oog op de persconferentie voor hun gevecht op 21 december.

ONE Championship: Kickboks ‘superclash’ Buakaw vs Pertosyan

Afgelopen weekend schreef de Itialiaanse kickbokser Giorgio Petrosyan geschiedenis, door het grootste bedrag ooit verdiend met een kickboks wedstrijd mee naar huis te nemen.

VIDEO: Kickboks kampioen Tayfun, Ik wil Petrosyan en Grigorian

Hij regeert al geruime tijd als kampioen bij een van de grootste kickboks organisaties Enfusion, Tayfun Ozcan. Hij heeft echter zijn zinnen gezet op twee collega kampioenen Giorgio Petrosyan en Marat Grigorian.