Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Suriname: Voorlopig verbod op kickboks en Muaythai events

Suriname: Voorlopig verbod op kickboks en Muaythai events

Suriname: kickboks, Muaythai en MMA-events in gevaar

Onenigheid onder de vechtsport bonden in Suriname is de oorzaak van een voorlopig verbod.

De nieuws site GFC nieuws meldt dat districtscommissaris Mike Nerkust voorlopig geen vergunningen meer zal afgeven voor kickboks en Thaiboks evenementen.

Later vandaag zal de Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) via een persconferentie uitleg geven over het neerleggen van haar functie. Tevens zal men uit de doeken doen wat er met Nerkust is besproken in het gezamenlijke overleg met hen en een andere Thaiboks bond vertegenwoordigd door Angelo Simson, welke een negatieve uitkomst had.

Levensgevaarlijke acties

“Wij zijn verontrust omdat er in het verleden vechtsportevenementen zijn georganiseerd zonder auspiciën van de Suthaibo met alle gevolgen van dien. Ook willen wij u eraan herinneren dat er ruim een jaar geleden een levensbedreigende situatie heeft voorgedaan. Hierbij is de promotor betrokken geweest met als gevolg dat Torarica en haar partners afstand hebben genomen van de door hem te organiseren vechtsportevenement”, aldus het bestuur van Suthaibo op GFC nieuws.

LEES HIER > Meer over de vechtsport situatie in Suriname

Door de het verbod op de vergunningen komt de deelname van Surinaamse vechters aan de Pan-Amerikaanse kampioenschappen en de Wereldkampioenschappen in Bangkok, in gevaar. De vechters zijn over het algemeen vrij succesvol, maar zullen nu in het slechtste geval niet actief kunnen deelnemen.

Bekijk ook

ONE FC Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel terug in Nederland

Regian Eersel zette een top prestatie neer in Singapore vrijdag 17 mei, door kickboks legende Nieky Holzken te verslaan.

GLORY 66 Parijs: Mohammed Jaraya vs Stoyan Koprivlenski

Op 22 juni 2019 staat GLORY 66 Parijs gepland, over de fightcard is nog niet veel bekend.

Nieky Holzken na verlies tegen Regian Eersel: ‘Ik kom terug’

Tijdens het ONE Championship Enter the Dragon even vrijdag verloor Nieky Holzken van Regian Eersel.

REGIO NIEUWS UITGELICHT