Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Succesvol kickboksdebuut ex-profvoetballer Orlando Smeekes

Succesvol kickboksdebuut ex-profvoetballer Orlando Smeekes

Succesvol kickboksdebuut ex-profvoetballer Orlando Smeekes
Foto: Faril Jafar

Tijdens het Rings Gala in Amstelveen zaterdagavond, heeft Orlando Smeekes door zijn debuutwedstrijd in de eerste ronde te beslissen een goede indruk achtergelaten.

Smeekes voetbalde voorheen onder andere voor FC Volendam, Telstar, Helmond Sport, FC Den Bosch. Ook was hij in zijn voetbal carrière actief bij diverse clubs in Duitsland. Enkele maanden geleden stapte hij over naar het kickboksen.

ZIE OOK>> ex-profvoetballer Orlando Smeekes maakt kickboksdebuut

In Amstelveen stond Smeekes tegenover Tamas Kossenberg, de wedstrijd duurde niet lang want binnen een minuut was deze al beslecht met winst voor Smeekes. Tegen het Noord-Hollands dagblad zegt Smeekes: “Het was een wervelstorm. Ik heb ervan genoten. Het is heel anders dan voetbal. Er komt veel meer adrenaline bij kijken. Dat bleef de hele avond hangen.”

Geboren om te vechten

De inmiddels 37-jarige Smeekes is er van overtuigd dat hij gemaakt is voor het kickboksen, ” ik heb denk ik dit weekend wel bewezen dat ik geboren ben voor kickboksen. Het is jammer voor mijn tegenstander, maar als ik in de ring sta, sla ik alles eruit wat ik in me heb. “

De volgende partij staat al gepland voor Smeekes, deze zal plaatsvinden op 16 november tijdens het Rings Gala in Aalsmeer.

Bekijk ook

Nederlandse kickbokser in ‘9 minuten gevecht zonder jury’

De bekende Nederlands-Congolese kickbokser Chris Ngimbi, staat 27 oktober voor een grote uitdaging.

Gruwelijke armbreuk leidt tot zware knock-out (video)

Dat vechtsporten niet onderschat moeten worden, blijkt uit het Muaythai gevecht tussen de Thaise vechters Kingsanglek en Salatan.

Kickboks legende Peter Aerts: ‘Vriendjespolitiek bij GLORY’

Hij is een van de grootste kickboks legendes ter wereld, Peter Aerts en hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken als het om de sport gaat.