Strengere aanpak Vechtsportgala's in Den Haag Nieuws
Nieuws

Strengere aanpak Vechtsportgala's in Den Haag

Strengere aanpak Vechtsportgala's in Den Haag
Strengere aanpak Vechtsportgala's in Den Haag

Volgens een bericht van Omroep West vandaag zullen vechtsportgala's in Den Haag aan strengere controles worden onderworpen.

De kop van het artikel luidt "Shishalounges en vechtsportgala's strenger aangepakt in Den Haag". Er wordt onder andere gemeld dat in Den Haag strenger zal gaan worden gecontroleerd als er vergunningen worden aangevraagd.

Er wordt niet vermeld wat de controles precies inhouden en waar op getoetst wordt. Het is inmiddels wel bekend dat een groot aantal organisatoren van vechtsport evenementen met zware BIBOB eisen te maken hebben, hierdoor zij sommige events niet doorgegaan.

Streng toezicht

Ook tijdens de events vindt er controle plaats zo is de Vechtsportautoriteit aanwezig die audits doet. Wij hebben afgelopen week nagevraagd wat een dergelijke audit inhoudt. De audits gebeuren in samenwerking met de desbetreffende gemeente waar het evenement plaats vindt en steekproefgewijs. Criteria zijn op de website van de Vechtsportautoriteit terug te vinden.

LEES OOK: Plaag van afzeggingen vechtsportgala's in Den Haag

Vorig jaar zij een groot aantal vechtsport evenementen in Den Haag afgeblazen omdat er angst was voor geweld en andere verstoringen. DE gemeente vindt het gerechtigd daardoor strenger toezicht te houden. Ook de toename in populariteit van vechtsport zou er aan bijdragen dat er strenger eisen zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws