Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Sem Braam wereldkampioen kickboksen na verslaan Marco Piqué

Sem Braam wereldkampioen kickboksen na verslaan Marco Piqué

Sem Braam pakt WFCA wereldtitel na verslaan Marco Piqué

Kickbokser Sem Braam stond in Leeuwarden tegenover routinier Marco Piqué die zijn laatste wedstrijd vocht.

Braam die uitkomt voor het bekende Mejiro Gym van Andre Mannaart uit Amsterdam pakte de winst tegen Piqué. Het kwam aan op punten want winnen van een ervaren kickbokser als Piqué is geen gemakkelijke klus. Tijdens het Leeuwarder Helden Kickboksgala zagen de fans dan ook een geweldige kickboks wedstrijd.

Grote namen

Piqué die een gigantisch aantal gevechten op zijn naam heeft staan en actief is in het prof kickboksen vanaf 2001, stond in het verleden tegen groten namen in de ring zoals Giorgio Petrosyan, Yodsanklai Fairtex en om dichter bij huis te blijven Murthel Groenhart en Nieky Holzken.

Met de winst op Piqué mag Sem Braam zich nu nu officieel WFCA wereldkampioen kickboksen noemen.

Bekijk ook

Rico Verhoeven en Badr Hari samen als gast bij Veronica Inside

Rico Verhoeven en Badr Hari staan donderdag 17 oktober oog in oog op de persconferentie voor hun gevecht op 21 december.

ONE Championship: Kickboks ‘superclash’ Buakaw vs Pertosyan

Afgelopen weekend schreef de Itialiaanse kickbokser Giorgio Petrosyan geschiedenis, door het grootste bedrag ooit verdiend met een kickboks wedstrijd mee naar huis te nemen.

VIDEO: Kickboks kampioen Tayfun, Ik wil Petrosyan en Grigorian

Hij regeert al geruime tijd als kampioen bij een van de grootste kickboks organisaties Enfusion, Tayfun Ozcan. Hij heeft echter zijn zinnen gezet op twee collega kampioenen Giorgio Petrosyan en Marat Grigorian.