Selina Vugts, 12 jaar en in 2 jaar tijd 9 kampioenstitels Nieuws
Nieuws

Selina Vugts, 12 jaar en in 2 jaar tijd 9 kampioenstitels

Selina Vugts, 12 jaar en in 2 jaar tijd 9 kampioenstitels
Selina Vugts, 12 jaar en in 2 jaar tijd 9 kampioenstitels

Afgelopen weekend, op zondag 7 april vond in Amsterdam de Youth Fighting League Championship “Part III” plaats in Sporthallen Zuid. Onder andere Selina "The Pitbull" Vugts van Gm gym kick-muaythai-boxing in Den Bosch deed mee in de klasse -48. Ruim 600 vechters uit binnen- en buitenland hadden zich ingeschreven.

Vader en trainer Wesley Bianca vertelt dat Selina afgelopen zondag eerste werd in Amsterdam uit een pool van tien meisjes in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Ze vocht in de klasse - 48 kilo en won alle vier haar partijen. De partijen werden redelijk snel achter elkaar gedraaid. Iedere partij was drie keer een minuut.

Selina Vugts vs Lilly Cook?

De kersverse kampioene heeft Lilly Cook uitgedaagd voor de wereldtitel. Eerder vocht ze tegen deze Engelse dame een onbesliste partij tijdens de Europese titel. Cook heeft nog niet gereageerd op de uitdaging.

Selina is pas 12 jaar en is pas in januari 2017 begonnen met kickboksen. Ze heeft intussen al 9 titels vergaard bij onder andere de World Fightsport & Martial Arts (WFMC), International Federation of Muay Thai (IFMA) en de Youth Fighting League (YFL) .

School en trainingen weet Selina perfect te combineren en haalt goede cijfers, weet de vader te vertellen. Ze train vier keer per week bij Gm gym kick-muaythai-boxing in Den Bosch en doet een dag per week aan hardlopen.

Youth Fighting League

Youth Fighting League is een initiatief voor de kickboksende jeugd, opgestart door Fightmasters Events in mei 2016. De jeugd uit Europa en omstreken krijgt op deze manier een podium om hun kickbokstalent te laten zien aan het grote publiek. Afgelopen zondag vond de derde editie plaats.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws