Schokkend: 13-jarige Thai bokser overlijdt na heftige knock-out Nieuws
Nieuws

Schokkend: 13-jarige Thai bokser overlijdt na heftige knock-out

Schokkend: 13-jarige Thai bokser overlijdt na heftige knock-out
Schokkend: 13-jarige Thai bokser overlijdt na heftige knock-out

De dood van een 13-jarige jongen tijdens een Thai boks wedstrijd, heeft de discussie aangezwengeld over de vraag of kinderen mogen deelnemen aan deze sport, die velen van hen zien als hun enige kans om aan armoede te ontsnappen.

Anucha Kochana werd dood verklaard na een hersenbloeding op maandag (12 november) nadat hij was uitgeschakeld in een wedstrijd in een stad aan de rand van Bangkok afgelopen zondagavond.

Beeldmateriaal van Anucha's laatste gevecht gepost op sociale media toont de jongen, die zonder enige beschermende uitrusting, herhaaldelijk in het hoofd geslagen wordt voordat hij naar beneden valt en met zijn hoofd op de mat terecht komt. Beelden van het gevecht zijn hier te bekijken.

Kritiek op de scheidsrechter

De scheidsrechter had het gevecht moeten stopzetten toen Anucha groggy keek en duidelijk aangeslagen was, aldus aanwezigen in het publiek.

Thai Boksen, of Muay Thai zoals het wordt genoemd, is een passie in Thailand met miljoenen jongens die dromen over roem en glorie in de ring en een leven van succes en rijkdom voor hen en hun families.

Nederland

Vanaf 1 januari 2020 is het voor kickboksers, thaiboxers en MMA beoefenaren onder de 18 jaar in Nederland niet langer toegestaan te trappen en stoten naar het hoofd. De Nederlandse Vechtsportautoriteit voerde deze maatregel per 1 januari 2018 gefaseerd in.

Per 1 januari 2018 geldt dit verbod voor jongeren onder de 16 jaar en per 1 januari 2019 voor de jongeren onder de 17 jaar. Ook is er per 1 januari 2018 een ondergrens vastgesteld dat kinderen pas vanaf 10 jaar de ring in mogen, en zijn MMA wedstrijden pas zijn toegestaan vanaf 18 jaar. (Bron VA)

Verbod

Het incident in Thailand roept de vraag op of er niet beter gereguleerd moet worden in het land, of zelfs een verbod. Dit stuit overigens op felle tegenstand van voorstanders van de jeugd gevechten. Toch wordt de roep groter maar de Thaise overheid zal lef nodig hebben om het door te drukken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws