Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Samenwerking Mike’s en Vos Gym: “kickboksen op top niveau”

Samenwerking Mike’s en Vos Gym: “kickboksen op top niveau”

Ze gaan samenwerken Mike’s Gym en Vos Gym, twee vechtsport iconen met een heldere blik naar de toekomst.

Dat het Nederlandse kickboksen wereldwijd zeer hoog aangeschreven staat, en veel buitenlandse top vechters ons land opzoeken om te trainen, is geen geheim.

Nederland zelf barst van het kickboks talent en landelijk zijn er dan ook een groot aantal sportscholen dis zich in de loop der jaren ontwikkeld hebben tot thuishavens voor de bekendste namen uit de sport.

Geen fusie

De aangekondigde samenwerking tussen Mike’s Gym en Vos Gym afgelopen week is een initiatief wat de kracht, kennis en talent van jaren samen voegt om het niveau naar een nog hoger niveau te gaan brengen. Via Social media werd de samensmelting aangekondigd, maar van een fusie is geen sprake.

Het idee speelde al sinds 2012 toen Mike Passenier het idee als eens opperderde, in een gesprek met Veronica meldt hij daarover:

Nederland denkt kleinschalig

“In 2012 had ik deze constructie al voorgesteld aan Ivan. Toen had ik het idee om met een paar goede sportscholen uit Amsterdam een samenwerking aan te gaan om een soort ‘Kickboxing Amsterdam’ over de hele wereld uit te dragen”, zegt Mike Passenier. “We moeten namelijk niet elkaars vijand zijn. In Nederland moeten we van dat kleinschalige denkpatroon af. “

LEES OOK: Als Rico Verhoeven geen contract meer krijgt valt GLORY om

In de samenwerking tussen de beide Gym’s van Mike Passenier en Ivan Hyppolite behouden beiden hun eigen identiteit, de laatste zegt hierover:

Samen sterk

“Je moet het zien als een kleine supermarkt met het ene en andere merk in dezelfde schappen waar de klant uit kan kiezen.” “Voor de rest, vechten de wedstrijdvechters onder dezelfde sportscholen en kunnen we elkaar aanvullen en versterken, zoals met gezamenlijke sparringsdagen, om naar een hoger niveau te gaan. We blijven opereren onder dezelfde vlag.”

“Mike en ik hebben de laatste tijd veel overlegd en visies met elkaar gedeeld. Waar het op neerkomt is dat Vos Gym traint in het pand van Mike’s Gym, maar de nieuwe leden krijgen een keuze om te trainen bij Vos Gym of Mike’s Gym”, zegt Hyppolite.

Bronnen: Mike’s Gym, Vos Gym, Veronica.  Foto: Social media

Bekijk ook

Cedric Doumbe: ‘Ik sla Murthel Groenhart knock-out’

Afgelopen week maakte GLORY Kickboxing bekend dat Cedric Doumbe en Murthel Groenhart elkaar wederom zullen treffen.

Rico Verhoeven: ‘Klaar of niet, ik kom er aan’

Het aftellen is begonnen voor wat het grootste gevecht in de vaderlandse kickboks geschiedenis wordt genoemd, Rico vs Badr.

Roel Mannaart verdedigt K-1 Kickboks wereldtitel in Japan

Vandaag maakte de K-1 WGP organisatie in Japan bekend, dat regerend K-1 zwaargewicht kampioen Roel Mannaart zijn titel zal verdedigen tegen de Engelsman Chris Bradford.