Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Samenwerking Mike’s en Vos Gym: “kickboksen op top niveau”

Samenwerking Mike’s en Vos Gym: “kickboksen op top niveau”

Ze gaan samenwerken Mike’s Gym en Vos Gym, twee vechtsport iconen met een heldere blik naar de toekomst.

Dat het Nederlandse kickboksen wereldwijd zeer hoog aangeschreven staat, en veel buitenlandse top vechters ons land opzoeken om te trainen, is geen geheim.

Nederland zelf barst van het kickboks talent en landelijk zijn er dan ook een groot aantal sportscholen dis zich in de loop der jaren ontwikkeld hebben tot thuishavens voor de bekendste namen uit de sport.

Geen fusie

De aangekondigde samenwerking tussen Mike’s Gym en Vos Gym afgelopen week is een initiatief wat de kracht, kennis en talent van jaren samen voegt om het niveau naar een nog hoger niveau te gaan brengen. Via Social media werd de samensmelting aangekondigd, maar van een fusie is geen sprake.

Het idee speelde al sinds 2012 toen Mike Passenier het idee als eens opperderde, in een gesprek met Veronica meldt hij daarover:

Nederland denkt kleinschalig

“In 2012 had ik deze constructie al voorgesteld aan Ivan. Toen had ik het idee om met een paar goede sportscholen uit Amsterdam een samenwerking aan te gaan om een soort ‘Kickboxing Amsterdam’ over de hele wereld uit te dragen”, zegt Mike Passenier. “We moeten namelijk niet elkaars vijand zijn. In Nederland moeten we van dat kleinschalige denkpatroon af. “

LEES OOK: Als Rico Verhoeven geen contract meer krijgt valt GLORY om

In de samenwerking tussen de beide Gym’s van Mike Passenier en Ivan Hyppolite behouden beiden hun eigen identiteit, de laatste zegt hierover:

Samen sterk

“Je moet het zien als een kleine supermarkt met het ene en andere merk in dezelfde schappen waar de klant uit kan kiezen.” “Voor de rest, vechten de wedstrijdvechters onder dezelfde sportscholen en kunnen we elkaar aanvullen en versterken, zoals met gezamenlijke sparringsdagen, om naar een hoger niveau te gaan. We blijven opereren onder dezelfde vlag.”

“Mike en ik hebben de laatste tijd veel overlegd en visies met elkaar gedeeld. Waar het op neerkomt is dat Vos Gym traint in het pand van Mike’s Gym, maar de nieuwe leden krijgen een keuze om te trainen bij Vos Gym of Mike’s Gym”, zegt Hyppolite.

Bronnen: Mike’s Gym, Vos Gym, Veronica.  Foto: Social media

Bekijk ook

UFC-ster Tony Ferguson roept hulp in van bokslegende

Tony Ferguson, een van de sterren uit lichtgewicht selectie van de UFC, is altijd op ...

Top Karateka Sammy-Lee Muller opgenomen in de CBME Budo Hall of Fame

Sammy-Lee Muller, Kyokushin Karateka werd deze week aangenaam verrast met zijn opname in de CBME’s ...

Hoodfights in Nederland: ‘We willen gewoon knokken’

Het fenomeen HoodFights is voor ingewijden geen geheim. Het houden van gevechten zonder dat deze ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page