Rus ziet vechten bij Glory niet zitten: 'Slecht beleid' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Rus ziet vechten bij Glory niet zitten: ‘Slecht beleid’

Rus ziet vechten bij Glory niet zitten: ‘Slecht beleid’

Dzhabar Askerov, ziet een verbintenis met Glory Kickboxing niet zitten. Het weltergewicht en meervoudig kampioen(35) met een indrukwekkend record van maar liefst 109 gewonnen wedstrijden, stond bij diverse grote organisaties in de ring.

In een interview met OrmanZh Kickboxing op Instagram , zegt Askrerov die recentelijk bij grote Glory concurrent ONE Championship vocht, dat de van oorsprong Nederlandse kickboks organisatie een ‘slecht beleid’ zou hebben.

,,Glory? Veel mensen stellen hier een vraag over. Maar ik wil daar niet eens bij betrokken raken”, zegt Askerov. ,,Ze hebben zo’n “slecht” beleid. Ook al bieden ze goede financiële voorwaarden, het is onwaarschijnlijk dat ik met hen zal samenwerken. ” Echter zou hij een terugkeer naar ONE niet uitsluiten, nu hij zonder contract is.

Klaar om te vechten

,,Bij ONE is dat anders. Dit is de enige grote kickboks organisatie waarmee ik zou kunnen werken. Maar ook hier is er een moment, ze hebben een lichtgewicht selectie gemaakt. En nu denk ik dat als ik nu een contract zal tekenen, ik 8-10 maanden zal moeten wachten op een wedstrijd. En ik ben klaar om te vechten.”

De twee partijen bij ONE brachten Askerov een winst en een verlies, de Rus versloeg de Duitser Enriko Kehl, maar verloor zijn laatste wedstrijd tegen Samy Sana. Askerov kwam in actie tijdens Glory 1 en 3 waar hij respectievelijk verloor van Robin van Roosmalen en won van Warren stevelmans.

Het blijft natuurlijk de vraag of Glory zelf Askrov opnieuw een contract aan zou bieden, de organisatie heeft immers keuze genoeg en kan kiezen uit een poel van jonge talenten. De weltergewicht divisie wordt geregeerd de Fransman Cedric Doumbe en bevat grote talenten als Hamicha en Dmitrii Menshikov.

Bekijk ook

Sitthichai en Allazov door naar ONE World Grand Prix finale

Sitthichai en Allazov door naar ONE World Grand Prix finale

Doping levensgevaarlijk! ‘Vechtsportautoriteit haalt uit’

Doping is en elke sport aanwezig en de bestrijding is niet altijd even eenvoudig.

‘Ik sloop hem!’ Holzken belooft Rus pak slaag

Nieky Holzken maakt op 26 maart zijn terugkeer naar de ONE kickboksring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page