Rico vs Jamal 3: 'Niet het eerste monstergevecht van de kampioen' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico vs Jamal 3: 'Niet het eerste monstergevecht van de kampioen'

Rico vs Jamal 3: 'Niet het eerste monstergevecht van de kampioen'

Rico Verhoeven vocht vorig jaar met Jamal Ben Saddik een ware oorlog uit in de ring. Echter was dit niet zijn eerste slopende partij ooit. Errol Zimmerman knokte ooit een vergelijkbare strijd uit met de Glory kampioen.

Er is veel geschreven en gezegd over het monstergevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik vorig jaar tijdens Glory Collision 3. Zowel Verhoeven als Ben Saddik kwamen zwaar gehavend uit de strijd. Het gevecht werd aangeduid als het zwaarste uit de carrière van de kickboks koning.

Het was de derde keer dat Verhoeven en Ben Saddik tegenover elkaar stonden, maar dit was niet de enige trilogie die Verhoeven uitvocht. Zimmerman vs Verhoeven mag dan bij de nieuwere generatie kickboksfans niet zo bekend zijn maar deze vete bereikte in 2015 tijdens Glory 19: Virginia zijn hoogtepunt.

Echte oorlog in de ring

In 2012 stonden Verhoeven en Zimmerman voor het eerst tegenover elkaar bij It's Showtime, daar ging de toen nog geen Glory kampioen knock-out door een uppercut van Zimmerman. Toen Glory It's Showtime overnam was een rematch onvermijdelijk tussen de twee zwaargewichten. Wat dan ook gebeurde op 22 juni 2013 bij Glory 9: New York. Daar versloeg Verhoeven zijn rivaal Zimmerman op punten.

De grootste clash kwam echter tijdens Glory 19: Virginia in 2015. Verhoeven was inmiddels kampioen na het verslaan van legende Peter Aerts op Glory 13: Tokyo in 2013. Het laatste gevecht tussen Verhoeven en Zimmerman lijkt vergelijkbaar met die tegen Ben Saddik. Glory zetten deze gisteren online. Kijk en oordeel zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws