Rico vs Badr 2: Roemeens kickboks event haalde meer toeschouwers – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Rico vs Badr 2: Roemeens kickboks event haalde meer toeschouwers

Rico vs Badr 2: Roemeens kickboks event haalde meer toeschouwers

Van de rematch tussen GLORY kickboxing wereldkampioen en top kickbokser Badr Hari in het Gelredome, wordt gezegd dat deze de meeste toeschouwers ooit haalden, namelijk 31.000 (in de zaal).

Toch blijkt in Roemenië in 2016 tijdens de afscheidswedstrijd van topkickbokser Ionut Iftimoaie, al een record voor het aantal toeschouwers tijdens een kickboks wedstrijd te zijn gebroken. Iftimoaie stond in 2016 tegenover de Spanjaard Jorge Loren die hij versloeg. Maar liefst 34.000 kickboks fans waren getuigen van dit feit in een afgeladen event center Galion Hill.

Dat zijn er dus 3.000 meer dan bij Rico vs Badr 2, op 21 december 2019. In 2017 haalde een K-1 kickboks event in Amsterdam ook al 25.000 toeschouwers. Het GLORY Collision 2: Rico vs Badr, werd afgelopen week door de Vechtsportautoriteit uitgeroepen als een voorbeeld en aangemerkt als de Champions League van het kickboksen.

Niet te evenaren

Toch lijken de Roemenen hier ook al, het event in het Gelredome voor te zijn geweest. “De autoriteiten hier hebben ons alle logistiek geboden die nodig is om het evenement soepel te laten verlopen. “

“We zijn getuige geweest van een historisch moment door dit record (34.000) te vestigen ook op veiligheid gebied worden wij geprezen, ik denk niet dat dit snel zal worden overtroffen,” zei promotor Eduard Irimia in 2016. “. En daar blijkt de promotor gelijk in te hebben gehad wat betreft het aantal toeschouwers in de zaal.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page