Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Rico Verhoeven: Glory contract afgelopen, gevecht tegen Badr op de tocht?

Rico Verhoeven: Glory contract afgelopen, gevecht tegen Badr op de tocht?

Rico Verhoeven: Glory contract afgelopen, gevecht tegen Badr op de tocht?
Foto: Screenshot

Zo tegen het einde van het jaar kijkt iedereen terug op wat er achter hen ligt en wat de toekomst zal brengen, zo ook in de kickboks wereld. Voor niet iedereen is duidelijk wat het volgend jaar zal brengen, zo ook voor ’s werelds beste kickbokser Rico Verhoeven.

Via diverse media was gisteren al te vernemen dat de ongeslagen wereldkampioen nog geen nieuw contract heeft bij GLORY Kickboxing. Echter lijken Verhoeven en zijn team zich daar niet echt zorgen om te maken.

Zo meld de manager van Verhoeven, Karim Erja dat men nog geen nieuwe verbintenis is aangegaan, maar ook niet met andere partijen praat over een eventuele switch van vechtsport organisatie.

Rico vs Badr

Ook kwam het eeuwig terugkerende onderwerp naar voren, de langverwachte rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Een issue dat wel een miljoen keer de revue moet zijn gepasseerd na de laatste clash van beide zwaargewichten in 2016.

Maar heeft Verhoeven überhaupt wel zin in een hernieuwd gevecht tegen Badr? Het staat niet hoog op zijn verlanglijstje, maar als deze er komt moet het wel een gevecht zijn om de titel, anders wordt het een poppenkast gevecht, en daar zit niemand op te wachten.

De koning van het kickboksen

Klaar voor een stevige beuk partij is Verhoeven altijd, echter is er bijna niemand te vinden, naast een Badr die Verhoeven tegenstand kan bieden. De een na de ander heeft het geprobeerd maar keert onverrichter zake terug naar huis. Of is Jamal Ben Saddik degene die Verhoeven van zijn troon zal kunnen stoten?

Ook heeft Verhoeven zijn vleugels buiten het kickboksen flink uitgeslagen, zo gaat hij een hoofdrol vertolken in een film en is veel te zien op tv. Ook kan men straks in Amsterdam oog in oog staan met de top atleet, hij krijgt een wassenbeeld in Madame Tussaud’s.

Jamal Ben Saddik

Maar als Verhoeven wel vertrekt bij GLORY, wie zal er dan de kar gaan trekken? Wij noemden al Jamal Ben Saddik, deze is met een stevige opmars bezig en maakte zijn punt duidelijk de beste te willen zijn door Benjamin Adegbuyi te verslaan met slechts één hand.

LEES OOK: Jamal Ben Saddik wint GLORY achtman toernooi

Ben Saddik brak zijn hand in het achtman toernooi tijdens GLORY 62 in Rotterdam enkele weken terug, maar vocht door en werd hiermee de nummer één zwaargewicht na Verhoeven.

Spanning

Al met al beloofd 2019 een spannend maar vooral mooi jaar te worden, niet alleen voor Verhoeven maar zeker ook zijn fans. De man die het kickboksen weer groot maakte in Nederland, de sport uit het verdomhoekje haalde, wil men graag in de ring blijven zien.

Wat denkt u zal Verhoeven een andere weg in slaan, of zal hij in 2019 ongeslagen blijven bij GLORY?

Bekijk ook

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Spuugzat: Glory kampioen Meksen is er helemaal klaar mee

Anissa Meksen de voormalige Superbantam gewicht kampioene bij GLORY Kickboxing, is er redelijk klaar mee. ...

Selfie verraad man die MMA-vechter vermoorde in sportschool

Marcos Antonio Alvarez (37), blijft hechtenis na te zijn beschuldigd van de moord op MMA-vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page