'Rico heeft het kickboksen naar een heel ander level gebracht' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Rico heeft het kickboksen naar een heel ander level gebracht'

'Rico heeft het kickboksen naar een heel ander level gebracht'

Rico Verhoeven (31) moet vanavond misschien wel twee keer vechten. Als hij deze niet wint dan zou dit schade toe kunnen brengen aan zijn reputatie. Ook al verliest hij, is de topatleet morgen nog de Wereldkampioen. Maar verliezen is geen optie.

Verhoeven (31) stond klaar om zijn tiende titelverdediging te doen vanavond. Echter gooide de afzegging van Jamal Ben Saddik roet in het eten. Hier door werd de kampioen in een 4 man toernooi gedwongen. Alhoewel onverwacht, toch is hij klaar voor de strijd.

In een interview vandaag met het AD sprak Verhoeven over tien jaar aan de top, relativeren en het leven na het kickboksen. Zijn wereldtitel staat dan wel niet op het spel, maar wel zijn reputatie en deze neemt Verhoeven heel serieus. Hij staat al bijna tien jaar aan top bij GLORY.

Stokje overgeven

,,Ik zou het heel vet vinden om tien jaar de allerbeste te zijn. Ik zit er nog steeds lekker in, ben nog steeds gemotiveerd en gedreven", zegt Verhoeven tegen het AD. ,,En als het me lukt om tien jaar de allerbeste te zijn, ben ik daar supertrots op en geef ik misschien het stokje over. En misschien ook niet.’’

Het valt niet te ontkennen dat Verhoeven het kickboksen groot heeft gemaakt. Zijn naam is onomstotelijk verbonden met de sport. Hij hoopt dan ook dat deze erkenning niet verdwijnt. ,,Ik hoop ook dat dat de legacy is die ik straks achterlaat’’, aldus Verhoeven. ,,Dat mensen denken: zo, die Rico heeft de sport naar een ander level gebracht."

MEER LEZEN: KLIK HIER VOOR HET UITGEBREIDE INTERVIEW MET RICO

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/badr-hari-zei-nee-tegen-derde-gevecht-met-rico-verhoeven/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws