Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Primeur: Eerste Muay Thai en Kickboks vrouwen League gelanceerd

Primeur: Eerste Muay Thai en Kickboks vrouwen League gelanceerd

Female Fight League oprichter Jade Marrisa Sirisompan

Female Fight League (FFL) is het eerste evenement in zijn soort van alle vrouwelijke Muay Thai-organisaties en goedgekeurd door de World Muay Thai Organization (WMO). Dit eerste evenement vindt plaats in de Bone Club in Pattaya (Thailand) op 20 januari 2019.

Het doel van de Female Fight League spreekt voor zich. Het behelst het promoten van vrouwelijk Muay Thai vechters,  kansen te creëren, ervaring te delen om zodoende de waarde van de professionele vrouwelijke vechter te benadrukken. Daarnaast zal FFL ook een leuk en spannend evenement zijn om de kunst van het Muay Thai te delen met de gewaardeerde fans.

Eerbetoon

Op de 20 januari 2019 zal Female Fight League worden georganiseerd ter nagedachtenis aan wijlen WMO 51 kg Kampioen, mevrouw Hongkaw Mor. Ratjaphatmoobanchombueng (Nitiyaporn Srisalai), aangezien zij de eerst was die op dit event vocht. Daarom worden er ook maar 5 gevechten gehouden in plaats van de gebruikelijke zes als eerbetoon aan Hongkaw.

Het wordt een spannende evenement vol met alle vrouwelijke vechtgebeurtenissen, strategisch ingesteld in een ruimte met een DJ, dansen, drinken en een algehele leuke ervaring voor alle aanwezigen. Er zullen ook kippenvleugels worden verkocht op het evenement met als speciale verrassing Hooters-meisjes.

World Muay Thai Organization (WMO)

De WMO is een wereldwijd bekende professionele Muay Thai-organisatie met een bewezen geschiedenis in het bevorderen van mannelijke en vrouwelijke gevechten. WMO heeft het afgelopen jaar twee succesvolle vrouwelijke muaythai-evenementen georganiseerd en daarnaast ook 1 tot 2 vrouwelijke gevechten tijdens hun maandelijkse shows op MBK Fight Night in Bangkok.

Grondlegger van de Female Fight League Jade Marrisa Sirisompan weet alles over de moeizame strijd die vrouwelijke vechters voeren; minder kansen om te vechten, minder waardering respect etc. Daarom richtte ze de Female Fight League op.

Muay Thai en Kickboksen

De Female Fight League bevordert cultuur, kracht, schoonheid, klasse en sportiviteit door middel van Muay Thai en Kickboksen. Ze hopen de gasten een spannende en eye-open ervaring te bieden alsook hen voor te lichten over de kunst van Muay Thai en hopelijk ondersteuning te krijgen bij het behalen van het algemene doel, het promoten en opkomen voor vrouwelijke empowerment en gendergelijkheid door middel van Muay Thai. Een ‘zusterschap’ creëren door middel van sport.

Het wegen zal gebeuren bij het Hooters restaurant op de Pattaya beach road en begint op 19 januari om 13:30pm.

Fight card

52 kg Nong Nea Sor. Sanram vs. Yayoi Team Thai-Yo
55 kg Huongthong Liengprasert vs. Katya Phuket Top Team
55 kg Naoprajan Luksaikongdin vs. KC Pinay Fight Phuket Top Team
46 kg Aydaa Luksaikongdin vs. Little Tiger Team Thai-Yo
55 kg Buakaew Sutai Muay Thai vs. Souris Lookyamo

Bekijk ook

Regilio van den Ent verslaat Anouar Lahmaj in Abu Dhabi

Kickbokser Van den Ent: ‘Dit gaat een staartje krijgen’

Van den Ent rechts Hij is niet blij, en dat lijkt op zijn zachtst gezet. ...

Nederlandse kickboksers bestolen van winst in buitenland?

Het komt vaker voor dat uitslagen van Nederlandse vechters in het buitenland betwist worden. Zo ...

Rematch Rico Verhoeven vs. Badr Hari begin zomer 2019

Rematch Rico Verhoeven en Badr Hari gepland voor juni 2019?

Foto James Law voor GLORY De geruchtenstroom over een rematch tussen GLORY wereldkampioen kickboksen en ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT