Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen in Suriname

Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen in Suriname

Van 26 tot en met 28 oktober is Suriname voor het eerst gastland voor de Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen die plaatsvinden in de Anthony Nesty Sporthal. De organisatie hierachter, de Surinaamse Thaiboksbond (SuThaiBo), spreekt van een internationaal toernooi met vechters uit onder andere Peru, Brazilië, Argentinië, Frans Guyana en Uruguay. Dat schrijft Waterkant.net.

Maar liefst 40 Surinaamse topvechters doen mee aan de Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd. Volgens het Nationaal Informatie Instituut zal het evenement een speciaal tintje hebben aangezien het de bedoeling is om aan toppers als Tyrone Spong en Jairzinho ’Bigi Boi’ Rozenstruik een lifetime achievement award uit te reiken voor hun prestaties.

De openingsceremonie vond op vrijdag 26 oktober om 17:00 plaats, gevolgd door gevechten van de amateurklasse full Muay Thai. Op zaterdag 27 oktober gingen de finale gevechten van de amateurklasse full Muay Thai van start om 19:00 met daar aansluitend de gevechten van de pro-amateur – B-klassers. De prijsuitreiking vindt vandaag op 28 oktober plaats.

Surinaamse minister trots

Begin augustus van dit jaar kwam de Surinaamse Thaiboks Bond (SuThaiBo) samen met Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken om haar te informeren over de voorbereidingen. De bewindsvrouw had door middel van een persbericht haar ondersteuning toegezegd en haar waardering uitgesproken over de inzet van de SuThaiBo om Suriname waardig te representeren.

Bekijk ook

Kickboksen: Mitch Kuijpers zwaar ‘knock-out’ maar toch Wereldkampioen K-1

Youtube Tijdens het Fight at Border gala in Lommel België van afgelopen zaterdag 15 december, ...

Nieky Holzken: ‘ik richt mij op vier wedstrijden en de wereldtitel in 2019’

Foto: ONE Championship Nieky “The Natural” Holzken zag er fenomenaal uit in zijn ONE Championship-debuut.Holzken ...

Kickboks kampioen Tayfun Özcan sportman van het jaar 2018

Kickboks kampioen Tayfun Özcan sportman van het jaar 2018

Foto: Janneke Özcan Tayfun Özcan wereldkampioen kickboksen bij Enfusion is gisteravond verkozen tot sportman van het ...