Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen in Suriname

Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen in Suriname

Van 26 tot en met 28 oktober is Suriname voor het eerst gastland voor de Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen die plaatsvinden in de Anthony Nesty Sporthal. De organisatie hierachter, de Surinaamse Thaiboksbond (SuThaiBo), spreekt van een internationaal toernooi met vechters uit onder andere Peru, Brazilië, Argentinië, Frans Guyana en Uruguay. Dat schrijft Waterkant.net.

Maar liefst 40 Surinaamse topvechters doen mee aan de Pan-American Muay-Thai Kampioenschappen die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd. Volgens het Nationaal Informatie Instituut zal het evenement een speciaal tintje hebben aangezien het de bedoeling is om aan toppers als Tyrone Spong en Jairzinho ’Bigi Boi’ Rozenstruik een lifetime achievement award uit te reiken voor hun prestaties.

De openingsceremonie vond op vrijdag 26 oktober om 17:00 plaats, gevolgd door gevechten van de amateurklasse full Muay Thai. Op zaterdag 27 oktober gingen de finale gevechten van de amateurklasse full Muay Thai van start om 19:00 met daar aansluitend de gevechten van de pro-amateur – B-klassers. De prijsuitreiking vindt vandaag op 28 oktober plaats.

Surinaamse minister trots

Begin augustus van dit jaar kwam de Surinaamse Thaiboks Bond (SuThaiBo) samen met Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken om haar te informeren over de voorbereidingen. De bewindsvrouw had door middel van een persbericht haar ondersteuning toegezegd en haar waardering uitgesproken over de inzet van de SuThaiBo om Suriname waardig te representeren.

Bekijk ook

Kickboksen: Santino Verbeek behoudt WFL wereldtitel

Foto; Facebook In een afgeladen Sportcentrum Almere prolongeerde WFL wereldkampioen Santino Verbeek op zondag zijn ...

Opgepast: K-1 bij kickboksen soms onterecht gebruikt

Merkrechten zijn vaak goed beschermd, ook wat vechtsport betreft. Toch komt het in de praktijk ...

Ben Bril Memorial: 'Chico Kwasi wint grote prijs van Amsterdam'

Kickboksen: Chico Kwasi pakt de winst in Estland

Mooi resultaat voor Chico Kwasi tijdens ‘The League’ welke zaterdagavond gehouden werd in Talinn, Estland. ...