Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Opgepast: K-1 bij kickboksen soms onterecht gebruikt

Opgepast: K-1 bij kickboksen soms onterecht gebruikt

Merkrechten zijn vaak goed beschermd, ook wat vechtsport betreft. Toch komt het in de praktijk voor dat er gebruik wordt gemaakt van een bepaalde aanduiding zoals K-1, om een kickboks toernooi te organiseren.

Het is vaak onwetenheid dat bepaalde namen of aanduidingen bij vechtsport gala’s worden gebruikt. Vooral de naam K-1 is een heet hangijzer, zonder dat een organisator het doorheeft kan deze in overtreding zijn.

K-1 Global Holdings Limited werd opgericht in 2011 en is gevestigd in Wanchai, Hong Kong. Deze is houder van de rechten van de K-1. In feite houdt dit in dat als men de term K-1 wil gebruiken daar toestemming voor moet worden gevraagd bij deze organisatie.

Pas op

In de praktijk gebeurt dat niet of nauwelijks. Uit bronnen vernamen wij dat er advocatenteams wereldwijd goed in de gaten houden of de naam onterecht gebruikt wordt.

Via deze bronnen heeft onze redactie stukken ingezien waaruit duidelijk blijkt dat er actie ondernomen wordt tegen misbruik van de naam. Het merk K-1 is bij het Europese merken bureau gedeponeerd onder nummer 006568356 en dus beschermd tegen inbreuk.

Strafbaar feit

Maar ben je dan in overtreding en wat kan er gebeuren? Als er inderdaad gebruikt wordt gemaakt van de naam K-1 zonder toestemming is dit inbreuk op het merk. Dit is in feite strafbaar en kan een hoge boete tot gevolg hebben.

Goed oppassen dus voordat er een event wordt gepland onder de naam K-1.

Over Ron E

Bekijk ook

Regian Eersel: ‘Rematch tegen Nieky Holzken met MMA-handschoenen’

Afgelopen weekend schreef Regian Eersel geschiedenis, hij won als eerste Nederlander de ONE Championship wereldtitel ...

Kickboksen: Luis Tavares in actie tijdens GLORY 66 Parijs

Het ziet er naar uit dat de vechtkaart voor GLORY 66 Parijs een aantal Nederlandse top kickboksers zal herbergen.

ONE FC Kickboksen: Tarik Khbabez treft Anderson Silva

De Marokkaans-Nederlandse zwaargewicht kickbokser Tarik Khbabez zal op 15 juni in Shanghai de ring in gaan.

REGIO NIEUWS UITGELICHT