Op school gepest: kickboks talent slaat keihard terug - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Op school gepest: kickboks talent slaat keihard terug

Op school gepest: kickboks talent slaat keihard terug

De Nederlandse Björn Bernsen uit Zwartemeer werd als jong ventje gepest op de basisschool, dit omdat zijn klasgenoten hem te dik vonden. ‘Dikzak’, ‘homo’ en ‘je had niet geboren moeten worden’ werd er naar zijn hoofd gegooid. Maar nu slaat hij keihard terug en gooit hoge ogen in de kickboks wereld.

Afgelopen zaterdag 26 januari werden in het Duitse Bielefeld de open Duitse kampioenschappen gehouden, de 16 jarige kickbokser uit Zwartemeer die al twee jaar Duits jeugd kampioen is nam deel in de klasse volwassenen -80 kilo K-1.

Bernsen die normaal in de klasse tot 18 jaar hoort te vechten wist dat dit een zware en pijnlijke dag zou worden. De kracht van een 16 of 30 jarige is een groot verschil.

Harde strijd

Na een aantal heftige voorronden wist de jonge vechter de kwart, halve en zelfs de finale te bereiken. Zijn 28 jarige tegenstander in de finale had bijna de hele dag nog niet gevochten doordat hij alle tegenstanders binnen enkele seconden wist te verslaan.

“Ik betrat de ring met de gedachte, als ik staan blijf heb ik al een top prestatie geleverd en zilver op zak, ” zegt Bernsen. De eerste ronde was Bernsen zwaar onder de indruk van zijn tegenstander die loei harde klappen en trappen uit deelde.

Volgens plan

In de tweede ronde kwam Bernsen los en werkte volgens plan van sendei Berry Blauw. De benen van de 28 jarige tegenstander werden zwaar onder vuur genomen om vervolgens naar boven af te werken.

LEES OOK: Jonge kickbokser op school flink gepest

Het van te voren bedachte game plan werkte en Bernsen won de finale overtuigend en werd daarmee gekroond tot open Duits kampioen bij de volwassenen.

Sporttalent

Bernsen werd na de wedstrijden naar Emmen gebracht waar hij genomineerd was voor de sport verkiezing 2018. Hij werd daar nog eens extra in de het zonnetje gezet.

Hij werd als sporttalent erkend en beloond met goud door het behalen van een Duitse, 2 Europese titels en zilver op het WK.

Bekijk ook

Bekende kickboksers bij demonstratie in Den Haag, open de sportscholen

De vechtsportbranche gaat aankomende donderdag demonstreren in Den Haag. Naast sportscholen zullen er grote namen ...

Topkickbokser Donovan Wisse over GLORY: ‘Communicatie kan beter’

Donovan Wisse is met recht een van de meest getalenteerde vechters bij GLORY Kickboxing. De ...

POLITIE: 40 man publiek bij illegale MMA-wedstrijd, vechter zwaar gewond

Een belletje om een ambulance lijkt een illegaal MMA-evenement te hebben verraden vanavond in Lünenburg, ...