Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ONVREDE: Sommige vechters ONE Championship worden voorgetrokken en beter betaald

ONVREDE: Sommige vechters ONE Championship worden voorgetrokken en beter betaald

ONVREDE: Sommige vechters ONE Championship worden voorgetrokken en beter betaald

ONE Championship de grootste vechtsport organisatie ter wereld wordt beticht van oneerlijkheid. Zo zouden niet alle vechters gelijk worden behandeld. Deze zouden deze onder wurgcontracten staan die zeer beperkend werken.

Bij One Championship staan de oude waarden van het ‘budo’ hoog in het vandalen. Respect en eerlijkheid zijn er een paar van. Maar volgens vechters en betrokkenen die anoniem naar buiten treden is dit een farce.

Niet eerlijk

Bloody Elbow sprak met een aantal ontevreden vechters. Deze geven aan zich achtergesteld te voelen. Zo zou de organisatie voorkeur hebben voor vechters uit bepaalde landen, met name Azië. Ook zou het welhaast onmogelijk zijn om onder contracten uit te komen, die de vechters totaal geen ruimte geven.

Ook de Europese vechters zijn niet allemaal tevreden over hun verbintenis met ONE. Zo vertelde een van hen vorig jaar dat er geen duidelijkheid is over gevechten en aflopende contracten. De vechter in kwestie die anoniem wil blijven, vertelde ook dat Aziatische vechters volgens hem worden voorgetrokken.

Veel geld

,,Als je ziet wat ik krijg voor een gevecht dan is dat zeer laag. Het wordt mooier afgeschilderd dan het in de praktijk is. Er zijn vechters die nooit de ring in gaan en maandelijks betaald worden door ONE. Puur om hen te gebruiken als marketing middel”, zegt deze vechter.

In het artikel van Bloody Elbow wordt dezelfde conclusie getrokken. Zo zouden vooral de voormalige UFC vechters daarvoor worden ingezet. ,,ONE heeft daar zwaar in geïnvesteerd vooral om de aandacht van de fans en de bekendheid uit te nutten”, volgens een van de anonieme bronnen.

Lees HIER meer in het artikel van Bloody Elbow (leestijd 5 minuten)

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten snel weer knokken

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten zo snel mogelijk weer tegen elkaar vechten. UFC Baas ...

Fikse schorsing voor topkickbokser, 4 jaar niet vechten

Artur Kyshenko voormalig Glory kickbokser en AFC Kickboxing Champion in de categorie 81 kg, heeft ...

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page