Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ONE FC: ‘Toch geen rematch tussen Petrosyan en Petchmorakot’

ONE FC: ‘Toch geen rematch tussen Petrosyan en Petchmorakot’

ONE FC: 'Rematch Petrosyan tussen Petchmorakot gaat niet door'

Woensdag werd bekend gemaakt dat Giorgio Petrosyan en Petchmorrakot Petchyindee opnieuw zouden moeten vechten.

De wedstrijd tussen Petrosyan en Petchmorakot werd tot een zogenaamde ‘no contest’ verklaard, wat inhoudt dat de uitslag ongeldig is. Petchmorako werd als winnaar uitgeroepen maar na een herziening werd de winst teniet gedaan. Beide vechters die in het ONE Championship WGP toernooi staan waar 1 miljoen dollar op het spel staat moesten opnieuw tegen elkaar de ring in.

ZIE OOK >> Nieky Holzken wil herkansing tegen Regian Eersel bij ONE

Dit gaat niet door Petchmorakot heeft zich teruggetrokken. In een verklaring uitgegaan door Boat Yindee de eigenaar van Petyindee Academy, waar Petchmorakot traint wordt gesteld dat men het gevecht niet opnieuw zal doen. Tijdens het gevecht werd de clinch-regel overtreden wat inhoudt dat de vechters elkaar niet te lang mogen vast houden.

Onduidelijke regels

Boat Yindee zegt hierover: “Ik verontschuldig me bij het teleurstellen van alle Thaise fans van het besluit van ONE Championship die wil dat we de rematch doen met Giorgio Petrosyan, met de reden dat we de clinch-regel hebben overtreden. Petrosyan heeft bijna honderd keer ervaring, maar Petchmorakot heeft maar één keer gevochten met deze regels. “

“We geloven dat alles niet onze schuld is. Het probleem is dat de kickboks regels van ONE onduidelijk zijn. k voel heel medelijden met Petchmorakot, hij deed echt alles voor deze overwinning, ” vervolgt Yindee. Petchmorakot had slechts een voorbereiding van twee maanden en stapte op korte termijn in. Wanneer ONE officieel naar buitenkomt over de terugtrekking is niet bekend.

Bekijk ook

Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars

Top kickbokser Jorina Baars tekent bij ONE Championship

De ongeslagen Nederlandse kickbokser lijkt het eerste vrouwelijke vedergewicht te worden in de selectie van de organisatie.

Amputatie: MMA-vechter spant rechtszaak aan na bizar ongeluk

Hij raakte verwikkeld in een eenzijdig auto ongeluk waar hij bijna zijn been verloor MMA-vechter, Chris Bonilla.

Winst in China: Tarik Khbabez zet zegereeks bij ONE FC voort

Hij lijkt niet te stoppen de Marokkaans-Nederlandse kickbokser Tarik Khbabez.