Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ONE Championship: Kickboks ‘superclash’ Buakaw vs Pertosyan

ONE Championship: Kickboks ‘superclash’ Buakaw vs Pertosyan

ONE Championship: Kickboks 'superclash' Buakaw vs Pertosyan

Afgelopen weekend schreef de Itialiaanse kickbokser Giorgio Petrosyan geschiedenis, door het grootste bedrag ooit verdiend met een kickboks wedstrijd mee naar huis te nemen.

Maar liefst 1 miljoen dollar mag Petrosyan bijschrijven op zijn rekening, de Italiaan versloeg de Fransman Samy Sana in de finale van een zwaar achtman kickboks toernooi. Voor Petrosyan is nu het hoogste bereikt bij ONE en wordt het zoeken naar een geschikte tegenstander.

ZIE OOK >> Kickbokser Petrosyan wint 1 miljoen dollar

Daar heeft Chatri Sityodtong de oprichter en CEO van ONE Championship zo zijn eigen gedachte over. Bronnen binnen ONE Championship vertellen onze redactie dat een gevecht tussen Muaythai legende Buakaw Banchamek en Petrosyan hoog op het wensenlijstje van Sityodtong staat.

Het huis van de vechtsport

Buakaw die gezien wordt als een ware legende in Azië heeft een verbazingwekkend record van maar liefst 274 gevochten wedstrijden met 238 winsten. Petrosyan zijn record staat op 108 waarvan 102 gewonnen. Een dergelijk gevecht zou het ultieme gevecht zijn voor de kickboks fans.

Sityodtong wil met dergelijke gevechten zijn organisatie naar de absolute top brengen en zegt hierover: “ONE wordt het meest waardevolle sportmediale bezit op aarde. De hele wereld verdient het om getuige te zijn van de grootheid van onze atleten, onze missie is om echte superhelden te maken, naties te inspireren en de wereld te veranderen. ONE Championship is het huis van de vechtsporten. “

Bekijk ook

Titelgevecht toegevoegd aan GLORY Collision 2 Rico vs Badr

Het ziet er naar uit dat de vechtkaart voor GLORY Collision 2, Rico vs Badr steeds interessanter wordt.

Kickbokslegende Peter Aerts: Ontbijten met Ernesto Hoost (video)

De grote namen uit het kickboksen zoals K-1 Kickbokslegende Peter Aerts zijn een voorbeeld voor ...

ONE ‘Age of Dragons: Yodsaenklai Fairtex treft andere tegenstander

Yodsaenklai Fairtex (Foto: ONEFC) Yodsaenklai Fairtex heeft een nieuwe tegenstander tijdens ONE: ‘Age of Dragons’. ...