Onderzoek gestart na coronavirus uitbraak in kickboks stadion Nieuws
Nieuws

Onderzoek gestart na coronavirus uitbraak in kickboks stadion

Onderzoek gestart na coronavirus uitbraak in kickboks stadion
Onderzoek gestart na coronavirus uitbraak in kickboks stadion

Er is een onderzoek gestart naar hoe het Lumpinee Stadium een ​​cluster van Covid-19-gevallen (coronavirus) veroorzaakte

Het Lumpinee Stadium wordt algemeen beschouwd als het epicentrum van de grootste cluster van coronavirus of Covid-19 gevallen in Thailand tot nu toe. Onlangs bleek dat de show van 6 maart doorging, ondanks een bevel die drie dagen eerder werd uitgevaardigd dat alle sportevenementen moesten worden afgelast.

Onder de groep die Covid-19 die avond contracteerde, bevinden zich beroemdheden, politici en hooggeplaatste militaire officieren, evenals scheidsrechters, vechters en gokkers. Op 23 maart was het aantal infecties dat verband hield met het stadion de grens van 130 overschreden.

Tegen alle advies in

Het stadion is eigendom van en wordt beheerd door het Thaise leger, dat onlangs heeft aangekondigd dat het een onderzoek zal starten. Rajadamnern Stadium bleef ook evenementen organiseren na de aangekondigde maatregelen om te sluiten. Het besmetting cluster was mogelijk niet zo snel gedetecteerd als tv-omroeper Matthew Dean de media niet had op gezocht.

Nadat hij positief was getest op Covid-19, deelde Dean onmiddellijk de diagnose met zijn grote groep online volgers, wat andere mensen aanmoedigde die op 6 maart bij Lumpinee waren geweest om te worden gecontroleerd. Dean gaf de infectie door aan zijn vrouw, die ook een beroemdheid is in Thailand. Beiden zijn inmiddels hersteld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws