Omstreden kickbokser wacht lange celstraf Nieuws
Nieuws

Omstreden kickbokser wacht lange celstraf

Omstreden kickbokser wacht lange celstraf
Omstreden kickbokser wacht lange celstraf

Hij stond recentelijk nog tegenover kickbokslegende Jerome Le Banner in de ring, maar kijkt tegen een jarenlange celstraf aan, Vyacheslav Datsik.

Op 15 december vorig jaar kwam Datsik in actie tijdens de Tatneft Cup Finals in Kazan, Rusland tegen de Franse kickbokslegende Jerome “Geronimo” Le Banner. De Rus moest het afleggen tegen Le Banner die hem knock-out trapte.

ZIE OOK >> Jerome Le Banner trapt Rus knock-out

Datsik werd aangehouden door Estlandse grenswachten terwijl hij illegaal de grens tussen Rusland en Estland probeerde over te steken. Volgens informatie van zijn vrouw, Victoria, hielp Vyacheslav zijn vriend Dmitry over de grens, waarvoor hij hem per boot over de rivier de Narva vervoerde in de buurt van het dorp Perevolok, Leningrad. Zo meld de Russische media.

Eerder in de fout

Het voorval gebeurde in de nacht van 22 december. Op 23 december, werd een strafzaak tegen Vyacheslav geopend over illegale grensoverschrijding begaan door een groep personen in een voorlopige samenzwering (artikel 322 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie). Volgens dit artikel wordt hij geconfronteerd met maximaal 6 jaar gevangenisstraf.

Datsik bracht al eerder bijna 12 jaar in de gevangenis door en wordt in verband gebracht met Neo-nazi activiteiten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws