OLYMPISCH MUAYTHAI IN NEDERLAND: Nog een lange weg te gaan Nieuws
Nieuws

OLYMPISCH MUAYTHAI IN NEDERLAND: Nog een lange weg te gaan

OLYMPISCH MUAYTHAI IN NEDERLAND: Nog een lange weg te gaan
OLYMPISCH MUAYTHAI IN NEDERLAND: Nog een lange weg te gaan

Muaythai als Olympische sport staat al een lange tijd op het verlanglijstje van de beoefenaars en officials.

Echter lijkt er nog lange weg te gaan zo zegt voorzitter van MON/IFMA, Duran Ebren. “Omdat het Olympische Muaythai in Nederland nog een lange weg heeft te gaan, is er voorlopig nog geen sprake van Nederlandse kampioenschappen. Wat dat betreft is er nog een hoop werk aan de winkel. "

Ebren doet de uitspraken op de site van de MON/IFMA; "we zijn op de goede weg door het Olympisch Muaythai steeds meer zichtbaar te maken in ons land door middel van onder andere toernooien en wedstrijden.” Ook financieel kan het een stuk beter geregeld worden nu moeten de atleten veelal zelf nog de kosten dragen.

Voor de kosten opdragen

"De atleten moeten de reis en verblijf zelf moeten bekostigen, en dat kan voor sommigen sporters toch een drempel zijn”, vertelt Ebren. Hij doelt hiermee op de buitenlandse toernooien waar de Muaythai vechters aan deel nemen. "We hopen natuurlijk dat we dit in de nabije toekomst wel kunnen bekostigen voor de atleten en coaches. Als Muaythai (MON/IFMA) lid wordt van NOC*NSF."

Donderdag vertrekt Ebren met een aantal atleten van het Nederlandse Muaythai team naar Litouwen voor de Baltic Muaythai Cup 2020. Het is geen kwalificatiewedstrijd, omdat het Olympische Muaythai in Nederland nog een lange weg heeft te gaan, is er voorlopig nog geen sprake van Nederlandse kampioenschappen. "

"Wat dat betreft is er nog een hoop werk aan de winkel. Maar we zijn op de goede weg door het Olympisch Muaythai steeds meer zichtbaar te maken in ons land door middel van onder andere toernooien en wedstrijden,” aldus Ebren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws