OLYMPISCH MUAYTHAI IN NEDERLAND: Nog een lange weg te gaan – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / OLYMPISCH MUAYTHAI IN NEDERLAND: Nog een lange weg te gaan

OLYMPISCH MUAYTHAI IN NEDERLAND: Nog een lange weg te gaan

Muaythai als Olympische sport staat al een lange tijd op het verlanglijstje van de beoefenaars en officials.

Echter lijkt er nog lange weg te gaan zo zegt voorzitter van MON/IFMA, Duran Ebren. “Omdat het Olympische Muaythai in Nederland nog een lange weg heeft te gaan, is er voorlopig nog geen sprake van Nederlandse kampioenschappen. Wat dat betreft is er nog een hoop werk aan de winkel. “

Ebren doet de uitspraken op de site van de MON/IFMA; “we zijn op de goede weg door het Olympisch Muaythai steeds meer zichtbaar te maken in ons land door middel van onder andere toernooien en wedstrijden.” Ook financieel kan het een stuk beter geregeld worden nu moeten de atleten veelal zelf nog de kosten dragen.

Voor de kosten opdragen

“De atleten moeten de reis en verblijf zelf moeten bekostigen, en dat kan voor sommigen sporters toch een drempel zijn”, vertelt Ebren. Hij doelt hiermee op de buitenlandse toernooien waar de Muaythai vechters aan deel nemen. “We hopen natuurlijk dat we dit in de nabije toekomst wel kunnen bekostigen voor de atleten en coaches. Als Muaythai (MON/IFMA) lid wordt van NOC*NSF.”

Donderdag vertrekt Ebren met een aantal atleten van het Nederlandse Muaythai team naar Litouwen voor de Baltic Muaythai Cup 2020. Het is geen kwalificatiewedstrijd, omdat het Olympische Muaythai in Nederland nog een lange weg heeft te gaan, is er voorlopig nog geen sprake van Nederlandse kampioenschappen. ”

“Wat dat betreft is er nog een hoop werk aan de winkel. Maar we zijn op de goede weg door het Olympisch Muaythai steeds meer zichtbaar te maken in ons land door middel van onder andere toernooien en wedstrijden,” aldus Ebren.

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page