NIET GRATIS: Badr vs Benny achter betaalmuur kijken
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / NIET GRATIS: Badr vs Benny achter betaalmuur kijken

NIET GRATIS: Badr vs Benny achter betaalmuur kijken

NIET GRATIS: Badr vs Benny achter betaalmuur kijken

Het ziet er naar uit dat het voorlopig afgelopen is met het gratis kijken naar de kickboks events van GLORY Kickboxing.

Tijdens het praatprogramma van Eva Jinek op maandagavond waren zowel Ziggo sportcommentator Jack van Gelder en GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven het over eens. De events zullen per Pay Per View zijn. Dit houdt in dat men moet gaan betalen om de GLORY events live mee te kunnen kijken. Ook melde Verhoeven terloops niet te weten wanneer hij weer vecht.

Voorheen waren de GLORY kickboks events gratis te zien via Veronica. Echter gingen de paden uit elkaar en werd voortijdig de verbintenis verbroken. Het event van december 2019 waar Rico Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar stonden haalde meer dan een miljoen kijkers. Een absoluut record voor een kickboks event in Nederland.

Recordbreker

Nu GLORY 7 november met een knaller van een event zegt terug te komen, waar geen publiek bij mag zijn door de coronamaatregelen wordt kijken dus hoogstwaarschijnlijk betaald. Of dat het nodige geld zal opleveren valt te betwijfelen. Insiders melden dat de PPV van december maar 900 kijkers trok. Wat verklaarbaar is omdat het gratis op tv te zien was.

Dit lage aantal indiceert wel dat wereldwijd het kickboksen nog niet zo groot is als wordt gezegd. De 900 PPV kijkers zullen van buiten ons land moeten zijn gekomen. Maar hoe zit het met de Nederlanders, gaan die massaal betaald kijken. De verwachting is van niet, de reden is simpel men is het niet gewend te betalen voor een online streaming dienst. Wat ook nog meespeelt is de prijs die betaald moet worden.

Wie gaat er kijken?

Vechtsport organisatie Enfusion organiseerde afgelopen weken de eerste van en reeks live events die betaald bekeken konden worden vanaf €0,99 cent. Dat is een schappelijke prijs maar waar een organisatie geld op toe moet leggen. De vraag is hoe duur zal GLORY het PPV kijken maken. Als het meer dan €10,00 is haken fans snel af als wij de diverse forums mogen geloven.

Een feit blijft dat de fan liever live kijkt naar een kickboks of sport event. Dat bewees afgelopen weekend het voetbal maar weer eens. De stadions waren goed gevuld en kregen zelfs kritiek van de minister president vanwege de spreekkoren. De vraag blijft voorlopig wie gaat betalen om kickboksen te kijken.

Bekijk ook

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! 'Tegen de regels'

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! ‘Tegen de regels’

Slecht nieuws voor Tsjakadoea

Zo begon UFC 30 jaar terug! 'Met 1 Nederlandse vechter' (video)

Zo begon UFC 30 jaar terug! ‘Met 1 Nederlandse vechter’ (video)

Er stonden slecht 2 buitenlandse vechters op het programma

Topkickbokser Andrew Tate onder vuur om 'fake' vechtvideo! 'Kan niet'

Topkickbokser onder vuur om ‘fake’ vechtvideo! ‘Kan niet’

Kickboksfans nemen de vechter op de hak

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page