Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nieky Holzken wil herziening titelgevecht tegen Regian Eersel

Nieky Holzken wil herziening titelgevecht tegen Regian Eersel

Vrijdag 17 mei nam Regian Eersel als eerste Nederlander bij ONE Championship de lichtgewicht wereldtitel mee naar huis.

De wedstrijd tussen Eersel en Holzken lijkt omgeven door controverse, in het gevecht werd Eersel geraakt met een knie van Holzken, die door sommige gezien wordt als onterecht. Eersel ging neer door de knie die volgens hem in het kruis was, het andere kamp beweert in het lichaam op de lever.

ZIE OOK >> Podcast met Regian Eersel

Doordat de knie werd beoordeeld als in het kruis kreeg Eersel rust, als geconstateerd was, dat het op de lever was hadden het 8 tellen geweest, wat inhoudt dat dit een minpunt voor Eersel zou zijn. In onze Podcast vertelde Eersel zijn kant van het verhaal, en dat het echt in het kruis was.

Afgekeurde wedstrijd

Er verschenen diverse posts op social media met een foto waarop de knie naar het lichaam te zien is met de tekst ‘no contest’. Hiermee verwijzend naar het gevecht tussen Petrosyan en Petchyindee op het zelfde event, Petchyindee werd als winnaar uitgeroepen maar dit bleek onterecht na herziening door ONE.

ZIE OOK: Gevecht Petrosyan en Petchyindee moet overnieuw

ONE heeft een team van 14 juryleden die de wedstrijd tussen Petrosyan en Petchyindee opnieuw beoordeelde als een onterechte winst voor Petchyindee. Dit gevecht zal opnieuw plaats moeten vinden. Er staat 1 miljoen dollar op het spel, in het WGP toernooi waar Petrosyan en Petchyindee in strijden.

Terugdraaien

Wij spraken Sjef Weber de trainer/coach van Holzken en deze hoopt dat ONE ook de partij tegen Eersel zal herzien. “ONE staat voor eer dat hebben ze laten zien door de partij tussen Petrosyan en Petchyindee terug te draaien. Wij hadden zelf nooit zo willen winnen en de titel terug gegeven, ” zegt Sjef Weber.

Eersel zei in onze Podcast een rematch tegen Holzken niet uit te sluiten, maar dan op een later tijdstip en met MMA-handschoenen. Weber zegt hierover: “MMA-handschoenen of niet, dat maakt ons niet uit, de wedstrijd is onterecht verloren en wij wachten af wat ONE gaat doen. “

Bekijk ook

Ex-GLORY kickbokser Robbie Hageman traint reusachtige vechter

Hij moest noodgedwongen stoppen met professioneel kickboksen, Robbie Hageman.

Ulrik Bokeme tekent bij GLORY Kickboxing

De afgelopen periode heeft GLORY Kickboxing een aantal kickboksers aan haar vechters stal toegevoegd, de nieuwst aanwinst in Ulrik Bokeme.

Kickbokser Ilias Bulaid tekent contract bij WLF (Wu Lin Feng)

Ilias Bulaid in actie tijdens Enfusion kickboks debuut China

Op 31 augustus maakt de snel groeiende vechtsport organisatie van Nederlandse bodem Enfusion, zijn debuut in China.