Nieky Holzken: ‘Ik sla Cosmo Alexandre in Jakarta knock-out' Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken: ‘Ik sla Cosmo Alexandre in Jakarta knock-out'

Nieky Holzken: ‘Ik sla Cosmo Alexandre in Jakarta knock-out'
Nieky Holzken: ‘Ik sla Cosmo Alexandre in Jakarta knock-out'

Nieky "The Natural" Holzken maakt binnenkort zijn debuut bij ONE Championship als een van de meest veelzijdige vechters binnen de organisatie.

De Nederlandse top atleet zal terugkeren naar het kickboksen bij ONE: WARRIOR'S DREAM op zaterdag 17 november na zijn succesvolle overstap naar het professioneel boksen.

In zijn ONE Super Series-debuut tegen Cosmo "Good Boy" Alexandre in het Istora stadion in Jakarta, Indonesië, zal hij klaar zijn om alle gereedschappen in zijn arsenaal te gebruiken.

Kans

"Dit is een goede kans voor mij", zegt de 34-jarige uit Helmond. "ONE is een snelgroeiende organisatie waar ik een deel van wilde zijn."

Hoewel 's werelds grootste vechtsportorganisatie een nieuw territorium is voor ‘The Natural ', is zijn tegenstander een bekende.

Oude bekenden

Hij en Alexandre ontmoetten elkaar voor het eerst in mei 2010 in Amsterdam. Hij scoorde een knock-out in de eerste ronde met een linker hoek, wat hem de overwinning opleverde.

Er is veel gebeurd voor beide mannen in de acht jaar die zijn verstreken, ze zijn geëvolueerd als vechter en Holzken weet van hun vorige ontmoeting dat de Braziliaan een zware test zal zijn.

Strategie

Hij gelooft echter ook dat hij weet hoe hij hem opnieuw moet verslaan. "Hij is een goede vechter", legt de voormalige GLORY Wereldkampioen kickboksen uit. "Zijn knieën zijn goed, maar ik denk dat zijn boksvaardigheid van een laag niveau is."

Holkzen heeft tegen de beste kickboksers uit de wereld gestaan, maar heeft onlangs zijn aandacht verlegd naar boksen, waarbij hij een 14-1 record verzamelde. Dus zijn handen zijn aangescherpt om eventuele gaten in de verdediging van zijn tegenstander te misbruiken.

Wereldtitel

Holzken wil een goede indruk maken in zijn eerste opdracht voor ONE, voordat hij een run op een wereldtitel gaat maken, om deze toe te voegen aan zijn alreeds uitgebreide verzameling. "Het winnen van een goede tegenstander zal geweldig zijn," zegt hij. "Ik zal bij ONE de Wereldkampioen worden."

Met de opvallende divisies versterkt door veel kickbos toptalent bij elk ONE-evenement, is het een opwindende tijd voor zowel fans als de atleten. Met het aantal vechters van wereldklasse dat nu deelneemt aan ONE Super Series, betekent dat de titels van de oganisatie al snel tot de meest gewilde prijzen in de vechtsport worden.

Knock-out

Holzken gaat voor een indrukwekkende overwinning in Jakarta, dus zijn plan is simpel. "Het wordt een KO-overwinning voor mij, je zult het zien op 17 november", zegt hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws