Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nieky Holzken: ‘ik richt mij op vier wedstrijden en de wereldtitel in 2019’

Nieky Holzken: ‘ik richt mij op vier wedstrijden en de wereldtitel in 2019’

Nieky Holzken: 'ik richt mij op vier wedstrijden en de wereldtitel in 2019'
Foto: ONE Championship

Nieky “The Natural” Holzken zag er fenomenaal uit in zijn ONE Championship-debuut.Holzken had slechts twee rondes nodig om een ​​schitterende finish te behalen op Cosmo Alexandre op 17 november bij ONE: WARRIOR’S DREAM in Jakarta, Indonesië.

Fans hadden een goede prestatie verwacht van “The Natural”, die na een succesvolle periode in de bokswereld terugkeerde naar kickboksen, maar zijn prestaties overtroffen de verwachtingen.

Hij stuurde Alexandre twee keer in de openingsronde naar het canvas, maar de veerkrachtige Braziliaan stond elke keer weer op.

Top debuut

Met nog seconden in de tweede ronde, trof een rechter uppercut Alexandre opnieuw, en deze keer was er geen kans dat hij het einde van de ronde zou halen. 

Voor Holzken was de nieuwe start in ’s werelds grootste vechtsport organisatie precies wat hij nodig had. “Ik was erg blij om te vechten voor ONE. Er gebeurden veel dingen bij mijn oude organisatie waardoor ik slecht presteerde “, zegt hij.

Focus

“Dit was nieuw, ik voelde me goed en we hebben allemaal gezien wat er gebeurde toen ik me goed voelde. Ik was erg gefocust en alles verliep zoals ik had gehoopt.

“Alle frustraties van de laatste twee keren kwamen naar voren. Alle negatieve gedachten en geesten zijn nu om me heen verdwenen en het is tijd om weer te schitteren. ‘

Toekomst

De man uit Helmonder kijkt nu enthousiast naar de toekomst Lichamelijk en emotioneel bevindt hij zich op een goede plaats, en dat was duidelijk te zien in Jakarta.

Zelfs onder de topsporters van de ONE Super Series, was de WFCA Kickbox Wereldkampioen waarschijnlijk altijd een van de beste concurrenten. Door een nieuwe spits van wereldklasse af te maken, heeft hij een platform om nog grotere doelen na te jagen in 2019.

Groei

De kans om te stijgen in de ONE Super Series-ranglijsten heeft hem gemotiveerd.”Dat was pas het begin, en nu werken we aan de toekomst. Ik kijk er erg naar uit “, legt Holzken uit.

“De honger is terug – nieuwe organisatie, geen stress. Ik wil vier keer vechten in 2019. Ik heb niemand in gedachten, alleen de titel. Over een jaar ben ik van plan om ONE Wereldkampioen te worden. “

Bron: ONE FC

Bekijk ook

Kickbokser Jaraya over verlies: ‘Wij gaan de beelden terugkijken’

Afgelopen zaterdag werd de partij gestopt tussen kickbokser Mohammed Jaraya en Stoyan Koprivlenski tijdens GLORY 66 Parijs.

Luis Tavares lijdt verlies: Veronica presentator vergist zich

Hij mikt op een titelgevecht bij GLORY, Rotterdams trots Luis Tavares, en die ligt nu om de hoek.

Knock-out: Hamicha snel klaar met tegenstander Hadfield

Hij is overduidelijk een van de meest talentvolle vechters bij GLORY Kickboxing, Mohamed 'Hamicha' Mezouari.