NIEKY HOLKZEN: 'Vechten bij GLORY is net als in een fabriek' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

NIEKY HOLKZEN: 'Vechten bij GLORY is net als in een fabriek'

NIEKY HOLKZEN: 'Vechten bij GLORY is net als in een fabriek'
NIEKY HOLKZEN: 'Vechten bij GLORY is net als in een fabriek'

Topkickbokser Nieky Holzken stond op de grootste vechtsport podiums ter wereld en vecht nu voor ONE Championship.

Als een van de beste kickboksers ter wereld weet Nieky Holzken waar hij over praat. Vooral als het gaat om verschillen van vechtsport organisaties en het gevoel wat deze hun vechters geven. Grote successen behaalde Holzken bij GLORY Kickboxing en werd daar kampioen.

Toch scheiden de wegen en maakte de topvechter zo nu en dan een tussenstop in het boksen. Ook daar imponeerde hij door op het laatste moment een gevecht tegen Callum Smith voor de WBC (Diamond) super middengewicht titel in 2018 te accepteren. Hij verloor de wedstrijd maar de bokswereld was lyrisch over zijn prestatie.

GLORY is net een fabriek

In een interview met Overtime Heroics op woensdag zegt Holzken het verschil goed te merken tussen GLORY en ONE: Het is leuk om te vechten bij de grootste organisatie (ONE). Het verschil bij GLORY is echter dat je het gevoel hebt te vechten in een fabriek. Als je vecht bij ONE FC, voelt het als een familie die je perfect behandelt."

Ook werd Holzken gevraagd wanneer hij weer verwacht te vechten bij ONE: "dat zal 20 november zijn en waarschijnlijk in Singapore, een tegenstander si echter nog niet bekend. " ONE kondigde recentelijk de start aan van events met internationale vechters, na de coronapandemie waaronder de Nederlanders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws