'Net zo bekend als Rico Verhoeven': Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Net zo bekend als Rico Verhoeven’: Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

‘Net zo bekend als Rico Verhoeven’: Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

'Net zo bekend als Rico Verhoeven': Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

Mattia Faraoni, de Italiaanse topkickbokser heeft Nederland uitgekozen om te trainen voor zijn komende ISKA Wereldtitelgevecht. De Italiaan traint onder andere bij SB Gym waar Badr Hari zijn thuis heeft en bij Mousid Gym.

De Italiaanse topatleet is in de ring een zeer bekwame en spectaculaire vechter. Hij is een full-contact karate zwarte band en een Italiaanse pro-bokskampioen. Dat betekent dat Faraoni een perfect type kickbokser is met de beste stoottechnieken en spectaculaire trap technieken (lees verder onder video).

In Italië geniet de kickbokser een bekendheid vergelijkbaar met Glory Kampioen Rico Verhoeven. Ook op YouTube is de atleet razend populair en dagelijks groeit het aantal volgers. Op 6 juni daagt Faraoni de ISKA kampioen uit voor de titel maar scherpt zijn technieken aan in ons land.

Lekker sparren

,,Mattia is zeer geliefd en een beest in de ring. Hij traint nu in Nederland bij de beste Gyms om zijn technieken aan te scherpen”, zegt Carlo Di Blasi manager van de kickbokser. Het is algemeen bekend dat ons land gezien wordt als bakermat van de sport met de beste vechters.

'Net zo bekend als Rico Verhoeven': Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

Zo traint Faroni met een aantal bekende kickboksers zoals de gebroeders Wilnis. ,,Momenteel traint Mattia onder andere bij Said El Badaoui van SB Gym en bij Mousid, dit zijn plekken waar hij goed kan sparren en zich kan meten met de beste”, aldus Di Blasi die verwacht dat Faraoni de titel op zijn naam zal zetten.

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! 'Vechtsporter?'

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! ‘Vechtsporter?’ (video)

Een man werd in elkaar geslagen met een boksbeugel tijdens een vechtpartij

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page