Nederlandse vechters ONE Championship worden ongeduldig – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlandse vechters ONE Championship worden ongeduldig

Nederlandse vechters ONE Championship worden ongeduldig

GLORY Kickboxing mag dan een aantal topvechters verloren hebben aan concurrent ONE Championship. Toch lijken de aangetrokken vechters ook daar onrustig.

Het gonst en zoemt flink in de kickboks wereld. GLORY lijkt steeds verder te zakken in een moeras, terwijl ONE Championship garen lijkt te spinnen en vechters binnentrekt. Toch is ook onder de ONE vechters onduidelijkheid wanneer deze de ring of kooi weer in kunnen.

ONE heeft een grote stal met Nederlandse vechters of wie in onland trainen en verbonden zijn. Grote aankondigingen met wie er nu weer de ONE divisies binnenkwam, allemaal prima in tijden dat er ook gevechten wordt. Maar met de stilstand door de coronapandemie een lastige.

Stilstand is achteruitgang

Als er niet gevochten wordt betekend dit geen inkomen. Vechtsport organisaties betalen vechters alleen als deze knokken, een maandloon zit er niet in. Conclusie niet in de ring geen euro’s op de bank.

Maar intussen zitten de vechters thuis op de spreekwoordelijke bank en niet alleen bij ONE. Op social media gaat alles door of er niets aan de hand is en tagged men vrolijk potentiële tegenstanders en niet te vergeten ONE zelf.

Getekend maar voor wat?

Ondertussen gaat het dagelijkse leven door. Zo zie je diverse ONE vechters seminars gegeven of andere initiatieven ontplooien om inkomsten te genereren. Enkele van hen geven aan toch wat ongeduldig te worden, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en men wil vechten.

In tegenstelling tot GLORY en andere organisaties is ONE actief met events. Echter met in Azië gevestigde of trainende vechters. De deur voor vechters van omringende landen zit potdicht vanwege de coronapandemie. Wanneer deze weer opengaan is niet duidelijk. “Ik wil knokken heb niet voor niets getekend bij ONE, maar we horen niets,” zegt een van de vechters die liever anoniem blijft.

De oplossing

Maar wat moet een organisatie als ONE melden als het afhankelijk is van de grimmige situatie zoals de coronapandemie. Daar is geen grip op te krijgen. Een oplossing zou zijn de Nederlandse vechters in Europa te laten vechten onder een ONE event. Echter heeft ONE graag zelf de touwtjes in handen, vraag is welke promotoer het dan moet oppakken.

“Dit zouden zij kunnen doen, men is er mee bezig of het in Nederland zal zijn is niet waarschijnlijk maar dat er Nederlanders kunnen vechten is zeker een mogelijkheid, “aldus een bron gekoppeld aan ONE. Aan welke landen wordt gedacht is niet duidelijke maar het meest voor hand liggend lijkt in de regio rond Italië.

Bekijk ook

Trainer sloeg vechter 20 minuten per dag: ‘Daar wordt hij hard van’

De praktijken van Fabia zijn een van de vreemdste verhalen in MMA van de afgelopen maanden.

The return of The Modern Day Maharaja en Voodoo

India schudt wederom om zijn grondvesten en dit keer vanwege de vele WWE fans die hun favoriete wrestler afgelopen nacht op WWE RAW zagen terugkeren.

Laatste kans: UFC geeft Donald Cerrone nog 1 gevecht

Donald Cerrone's laatste dagen lijken geteld bij de UFC

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page