Nederlandse topkickbokser organiseert event in Zuid Soedan Nieuws
Nieuws

Nederlandse topkickbokser organiseert event in Zuid Soedan

Nederlandse topkickbokser organiseert event in Zuid Soedan
Nederlandse topkickbokser organiseert event in Zuid Soedan

De in Nederland geboren topkickbokser Lofogo "King Shaka" Sarour brengt het kickboksen naar zijn thuisland Zuid-Soedan.

Sarour, die heeft gevochten voor de beste Nederlandse en internationale vechtport organisaties zoals Enfusion, de World Fighting League en ACB KB, promoot een evenement op 8 februari in de hoofdstad van Zuid Soedan, Juba.

De kickbokser die nauw betrokken is bij de ontwikkelingen in Zuid-Soedan bundelt zijn krachten voor het 'Triumph of A Nation' evenement met de Nederlandse ambassade in Zuid-Sudan, War Child en de Deense Vluchtelingenraad.

Belangrijk voor de vrede

In een interview met KickboxingZ verteld Sarour over het evenement: "Dit evenement is opgezet met de bedoeling een platform te zijn voor jonge Zuid-Soedanezen om te bouwen en te groeien op sociaal niveau. Voortbouwen op hun zelfvertrouwen door de sport in de vorm van een kickbokstoernooi, en om de psychologische meerwaarde die de sport met zich meebrengt, te ontdekken en die informatie in de praktijk te brengen."

LEES HIER>> Het geheel interview met Lofogo Sarour

Na jaren van vechten voor vrijheid werd Zuid-Sudan in 2011 onafhankelijk van Sudan. De rust was van korte duur. Een nieuwe burgeroorlog begon in 2013 en duurde tot 2018, toen een nieuw vredesakkoord werd ondertekend. Sorour, woonde de laatste vredesceremonie bij. Hij gelooft dat Triumph van A Nation zal helpen bij het verzoeningsproces.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws