Nederlandse kickbokser Jordann Pikeur bestolen van K-1 titel in Japan? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlandse kickbokser Jordann Pikeur bestolen van K-1 titel in Japan?

Nederlandse kickbokser Jordann Pikeur bestolen van K-1 titel in Japan?

Wereldwijd worden vechtsport events afgelast, behalve in Japan waar zondagochtend de K-1 World GP plaatsvond met publiek.

Japan heeft tot nu toe nog geen afgelastingen doorgevoerd en dus vond in een afgeladen Arena. Pikeur stond tegenover de Japanner Kubo Yota die de K-1 weltergewicht titel in bezit heeft.

Pikeur heeft al een K-1 wereldtitel (-70kg) en wilde een er nog toevoegen door die van Yota op zijn naam te schrijven. Het werd een harde pot waar Pikeur stevige tegenstand kreeg van Yota. De Japanner had het moeilijk tegen Pikeur en ging al vanaf de eerste ronde over tot clinchen.

Vasthouden

De hoek van Pikeur coachte de kickbokser om druk te blijven zetten op Yota, die een paar keer Pikeur naar de grond werkte vanuit een clinch. Daar kreeg de Japanner in de 3 ronde een stevige waarschuwing voor en moest naar de neutrale hoek. Pikeur vocht zelfverzekerd en zelfs de Japanse commentatoren waren onder de indruk

“Wij zien hier toch duidelijk een invloed van Badr Hari stijl vechten, ” was dan ook een van de opmerkingen. Pikeur traint bij het welbekende Mike’s Gym waar Badr ook zijn thuis heeft. Het gevecht bleef spannend waar Pikeur tot aan de 3e ronde -70kg toch echt de overhand leek te hebben.

Thuisvoordeel

In de 3e en laatste ronde moest het gebeuren, het is algemeen bekend dat als een uitdager wil winnen van een kampioen deze zo overtuigend moet vechten of een knock-out moet scoren. Ook deze ronde leek voor Pikeur 29-28). Toch besliste de jury dat Yota voor zijn thuispubliek de winst mee naar huis mocht nemen.

Op social media ging het aardig los na de partij tussen Pikeur en Yota en was de mening dat er een extra ronde had moeten komen of dat Pikeur de winst mee naar huis had moeten nemen. Nu volgt er nog een uitdaging voor het Nederlandse team wat door het vliegverbod wellicht moeite zal hebben terug te vliegen naar Nederland.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page