Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlandse kickbokser Jordann Pikeur bestolen van K-1 titel in Japan?

Nederlandse kickbokser Jordann Pikeur bestolen van K-1 titel in Japan?

Wereldwijd worden vechtsport events afgelast, behalve in Japan waar zondagochtend de K-1 World GP plaatsvond met publiek.

Japan heeft tot nu toe nog geen afgelastingen doorgevoerd en dus vond in een afgeladen Arena. Pikeur stond tegenover de Japanner Kubo Yota die de K-1 weltergewicht titel in bezit heeft.

Pikeur heeft al een K-1 wereldtitel (-70kg) en wilde een er nog toevoegen door die van Yota op zijn naam te schrijven. Het werd een harde pot waar Pikeur stevige tegenstand kreeg van Yota. De Japanner had het moeilijk tegen Pikeur en ging al vanaf de eerste ronde over tot clinchen.

Vasthouden

De hoek van Pikeur coachte de kickbokser om druk te blijven zetten op Yota, die een paar keer Pikeur naar de grond werkte vanuit een clinch. Daar kreeg de Japanner in de 3 ronde een stevige waarschuwing voor en moest naar de neutrale hoek. Pikeur vocht zelfverzekerd en zelfs de Japanse commentatoren waren onder de indruk

“Wij zien hier toch duidelijk een invloed van Badr Hari stijl vechten, ” was dan ook een van de opmerkingen. Pikeur traint bij het welbekende Mike’s Gym waar Badr ook zijn thuis heeft. Het gevecht bleef spannend waar Pikeur tot aan de 3e ronde -70kg toch echt de overhand leek te hebben.

Thuisvoordeel

In de 3e en laatste ronde moest het gebeuren, het is algemeen bekend dat als een uitdager wil winnen van een kampioen deze zo overtuigend moet vechten of een knock-out moet scoren. Ook deze ronde leek voor Pikeur 29-28). Toch besliste de jury dat Yota voor zijn thuispubliek de winst mee naar huis mocht nemen.

Op social media ging het aardig los na de partij tussen Pikeur en Yota en was de mening dat er een extra ronde had moeten komen of dat Pikeur de winst mee naar huis had moeten nemen. Nu volgt er nog een uitdaging voor het Nederlandse team wat door het vliegverbod wellicht moeite zal hebben terug te vliegen naar Nederland.

Bekijk ook

🎥 | Het ‘reuzengevecht’ van kickbokslegende Badr Hari

Badr Hari heeft in zijn kickboks carrière tegenstanders van verschillend allooi tegenover zich gehad. Toch ...

PRESIDENT TRUMP: ‘In september zitten de UFC- fans weer aan de kooi’

ESPN meldt dat de Amerikaanse president Donald Trump op zaterdag een meeting heeft gehad met ...

ENFUSION KICKBOKS PROMOTOR: ‘Ik verlies bakken met geld’

Met de aanhoudende corona crisis staan veel vechtsport events op de tocht of zijn al ...