Nederlands ONE Championship debuut juli in Amsterdam - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlands ONE Championship debuut juli in Amsterdam

Nederlands ONE Championship debuut juli in Amsterdam

Nederlands ONE Championship debuut juli in Amsterdam
Nederlandse topkickboksers Regian Eersel (links) en Nieky Holzken in actie bij ONE FC

ONE Championship zet haar eerste stappen 10 juli op Nederlandse bodem. De grootste vechtsport organisatie van Azië breidt haar activiteiten uit met een aantal ‘Road to ONE: Europe’ zwaargewicht Grand Prix kickboks evenementen.

De geruchten gingen al langer dat ONE Championship naar Europa en ons land zouden komen, vandaag werden de eerste datums aangekondigd. Road To One start morgen 11 juni al in Belgrado, Servië in het Kovilovo Resort. Op het evenement zal de Nederlandse kickbokslegende Semmy “Hightower” Schilt als speciale gastcommentator aanwezig zijn.

Tijdens Road to ONE events zullen de 32 van Europa’s beste zwaargewicht kickboks talenten strijden om een ​​contract bij de organisatie. Ons land zal op 10 juli, een week voor het Glory 78 evenement gastheer zijn voor ONE en wel in Amsterdam, in de Sporthallen Zuid.

Enorm potentieel

Carlo Di Blasi, voorzitter van ONE Championship Italy, zegt tegen onze redactie: ,,Ik ben verheugd om de beste zwaargewicht kickboksers in Europa te laten zien. We hebben de afgelopen maanden ongelooflijke stappen gezet om het immense talent in de regio in de schijnwerpers te zetten. Ik heb altijd geloofd in het enorme potentieel dat we in Europa hebben, en ik vind het geweldig om het uit de eerste hand te ervaren.”

Di Blasi is al een aantal jaren actief bezig met ONE naar Europa te halen. De Grand Prix is een eerste stap. De Italiaan was in 2019 in gesprek met een aantal Nederlandse broadcasters, samen met vertegenwoordigers van deze website werd gekeken of de events uitgezonden konden worden. Echter was het tijdsverschil met Singapore te groot, wat inhoudt dat er overdag uitgezonden moest worden.

Deelnemers

Hoe zich dit in de toekomst zal verhouden is nog niet duidelijk. Als er Europese ONE events komen zoals deze nu plaatsvinden in Azie, wordt het voor broadcasters een stuk interessanter om deze uit te gaan zenden in de juiste tijdszone. Voor nu start ONE met de Road To events, welke via de ONE App en FiteTv te zien zullen zijn. Onderstaand het schema van Road to ONE: Europe’ zwaargewicht Grand Prix. De Nederlandse vechters die deelnemen worden binnenkort aangekondigd.

11 juni: Belgrado, Servië in het Kovilovo Resort
Nikola Filipovic (Servië) vs. Aleksandar Dimovski (Noord-Macedonië)
Miroslav Vujovic (Montenegro) vs. Anto Siric (Kroatië)
26 juni: Tenerife, Spanje op de Pabellon Quico Cabrera
3 juli: Istanbul, Turkije in het Cebeci Sports Complex
10 juli: Amsterdam, Nederland in de Sporthallen Zuid
17 juli: Riesa, Duitsland in de Sachsen Arena

Bekijk ook

Rico Verhoeven: ‘Ik heb het verkloot’ (video)

Tijdens mijn tweede gevecht met Badr voelde ik mij mentaal niet goed

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page