Muaythai vechter Tessa de Kom pakt zilveren medaille op EK Istanbul Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Muaythai vechter Tessa de Kom pakt zilveren medaille op EK Istanbul

Muaythai vechter Tessa de Kom pakt zilveren medaille op EK Istanbul

Tessa de Kom van Fightteam Vlaardingen heeft op het EK Muaythai in Istanboel een zilveren medaille behaald in de klasse tot 54 kg tot 23 jaar. Het ifma EK Muaythai vond van 13 t/m 20 februari plaats in Istanbul, Turkije.

Het was de eerste keer op full Muaythai rules en een unieke ervaring om voor team NL uit te komen op zo’n goed en groot georganiseerd evenement. De Kom vecht normaal gesproken op K1 regels in de B klasse en heeft daar op dit moment 3 partijen gevochten en er 3 gewonnen.

Naar de finale

In de halve finale kwam De Kom uit tegen Moa Carlson uit Zweden. Na ronde 1 was direct zichtbaar dat deze ronde naar de tegenstander ging dus moest de Nederlandse alle zeilen bijzetten voor de winst. Ronde 2 en 3 werden door De Kom gewonnen en plaatste ze zich voor de finale.

Tijdens de finale stond De Kom tegenover de Turkse Ezgi Keles. De Turkse vechtster had in december nog zilver gepakt op het WK in Bangkok. Keles had in Istanboel al een Belgische en een tegenstander uit Kosovo verslagen. Keles bleek te sterk voor De Kom die de winst op punten aan zich voorbij zag gaan maar wel een zilveren plak mee naar huis mag nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws