Legendarische topknokker Yodsanklai stopt ermee ‘geen puf meer’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Legendarische topknokker Yodsanklai stopt ermee ‘geen puf meer’

Legendarische topknokker Yodsanklai stopt ermee ‘geen puf meer’

Legendarische topknokker Yodsanklai stopt ermee, laatste verlies de druppel
Yodsanklai Fairtex (rechts) in gevecht met de Nederlandse legende Andy Souwer

Yodsanklai Fairtex, Muay Thai-legende kondigt zijn pensioen aan. De topvechter uit Thailand ging in 2017 al eens met pensioen, kwam terug. Maar lijkt nu definitief de bokshandschoenen aan de wilgen te hangen.

Voor velen kwam een eerste kennismaking met de Muay Thai legende Yodsanklai in 2008. Het vestigde hem als een onmiddellijke ster. Hij had eerder de Lumpinee-titels in vlieggewicht en weltergewicht gewonnen, evenals de WBC-titel superweltergewicht.

Tijdens zijn hoogtepunt regeerde de Thai zeven jaar zonder te verliezen. Yodsanklai heeft overwinningen behaald op Sam-A Gaiyanghadao, Singdam Kiatmoo9, John Wayne Parr, Kem Sitsongpeenong en Andy Souwer.

Met pensioen

Echter verloor de Thaise topper in 2019 toen hij werd verslagen door Samy Sana in de kwartfinale van de ONE Kickboxing Grand Prix. Dit luidde zijn eerste verlies sinds jaren in. Yodsanklai leed later dat jaar de meest verrassende nederlaag uit zijn hele carrière.

Jamal Yusupov, een MMA-vechter die een kickboks gevecht op het laatste moment had geaccepteerd, versloeg de Thai. Toch mocht Yodsanklai voor de ONE titel vechten, maar verloor van Petchmorrakot Petchyindee. Op Instagram kondigde de geweldenaar vandaag zijn pensioen aan. Aan de foto te zien is hij niet echt meer in shape.

Bekijk ook

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Surinaamse sloper Rozenstruik 5 juni de UFC-kooi weer in

Het gevecht is voor Rozenstruik die als nummer 6 op de UFC zwaargewicht ranglijst staat zijn tweede dit jaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page