Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Muaythai: 12-jarige Nederlandse verslaat 17-jarige tegenstander

Muaythai: 12-jarige Nederlandse verslaat 17-jarige tegenstander

Dat Nederland nog steeds beschikt over groot kickboks en Muaythai talent bewees de 12-jarige Quinty Klein Gotink woensdag.

De 12-jarige Nederlandse amateurkampioen Quinty Klein Gotink maakte haar profdebuut in het mekka van het Muaythai, Thailand. Klein Gotink stond tegenover de 17-jarige Thaise Pinmanee DragonMuayThai, maar leek geen enkele moeite te hebben deze te verslaan.

Met een spervuur van stoten en ellebogen wist Klein Gotink dan ook haar professionele debuut gisteravond te winnen, ondanks geconfronteerd met een groot gewicht nadeel, ten opzichte van haar vijf jaar oudere tegenstander.

Super trots

In Thailand bij Tiger Muay Thai is men dan ook trots op de prestatie van de jonge Nederlandse vechter: “Een geweldige toevoeging voor ons ‘Young Tiger’ team en zeker een toekomstige pro-kampioen! “

Een groot aantal jonge Nederlandse vechters is uitweken naar het buitenland na invoering van de regels door de Vechtsportautorteit. Deze legt het contact naar het hoofd bij jeugdige kickboksers en Muaythai vechters aan banden. Vooral Duitsland is populair om aan toernooien deel te te nemen.

Bekijk ook

ONE FC Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel terug in Nederland

Regian Eersel zette een top prestatie neer in Singapore vrijdag 17 mei, door kickboks legende Nieky Holzken te verslaan.

GLORY 66 Parijs: Mohammed Jaraya vs Stoyan Koprivlenski

Op 22 juni 2019 staat GLORY 66 Parijs gepland, over de fightcard is nog niet veel bekend.

Nieky Holzken na verlies tegen Regian Eersel: ‘Ik kom terug’

Tijdens het ONE Championship Enter the Dragon even vrijdag verloor Nieky Holzken van Regian Eersel.