Muaythai: 12-jarige Nederlandse verslaat 17-jarige tegenstander Nieuws
Nieuws

Muaythai: 12-jarige Nederlandse verslaat 17-jarige tegenstander

Muaythai: 12-jarige Nederlandse verslaat 17-jarige tegenstander

Dat Nederland nog steeds beschikt over groot kickboks en Muaythai talent bewees de 12-jarige Quinty Klein Gotink woensdag.

De 12-jarige Nederlandse amateurkampioen Quinty Klein Gotink maakte haar profdebuut in het mekka van het Muaythai, Thailand. Klein Gotink stond tegenover de 17-jarige Thaise Pinmanee DragonMuayThai, maar leek geen enkele moeite te hebben deze te verslaan.

Met een spervuur van stoten en ellebogen wist Klein Gotink dan ook haar professionele debuut gisteravond te winnen, ondanks geconfronteerd met een groot gewicht nadeel, ten opzichte van haar vijf jaar oudere tegenstander.

Super trots

In Thailand bij Tiger Muay Thai is men dan ook trots op de prestatie van de jonge Nederlandse vechter: "Een geweldige toevoeging voor ons 'Young Tiger' team en zeker een toekomstige pro-kampioen! "

Een groot aantal jonge Nederlandse vechters is uitweken naar het buitenland na invoering van de regels door de Vechtsportautorteit. Deze legt het contact naar het hoofd bij jeugdige kickboksers en Muaythai vechters aan banden. Vooral Duitsland is populair om aan toernooien deel te te nemen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws