Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / MIKE PASSENIER: ‘Kickboksles geven moet veel professioneler’

MIKE PASSENIER: ‘Kickboksles geven moet veel professioneler’

MIKE PASSENIER: 'Kickboksles geven moet veel professioneler'
Jelle Buisman (L) met Mike Passenier (R)

Sinds 2019 is het mogelijk om kickboks leraar te worden onder leiding van top trainer Mike Passenier.

Passenier die een groot aantal kickboksers naar de top bracht zoals Badr Hari, vond het tijd dat er professioneler les gegeven moet worden. Samen met Jelle Buisman een van de docenten van de opleiding van Mike’s Fight Academy stond hij onze redactie te woord over de achtergrond van het initiatief.

“Niet iedereen is geschikt om kickboks les te geven, simpelweg een groepje mensen een paar bokshandschoenen geven en op straat gaan trainen, zegt niet dat je in goede handen bent, “zegt Passenier. “Stel je kind komt thuis en zegt, luister ik ga op kickboksles en we komen samen op het schoolplein, we krijgen les van de melkboer, dat moet je echt niet willen. “

Ouders houdt je rustig

“Passenier vindt ook dat het beter is ouders weg te houden bij de trainingen. “Natuurlijk mogen zij op afstand mee kijken, maar je moet voorkomen dat zij zich gaan bemoeien met de les. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden en kinderen kunnen opgehitst worden en een stap te ver gaan. Het trainen moet wel leuk blijven. “

Ook Buisman beaamt dit: “Neem het voetbal, ouders staan langs de lijn mee te schreeuwen, het kind weet niet meer na wie hij moet luisteren en dan gaat het fout. ” Dit zie je ook bij kickboks wedstrijden, ineens duikt team ‘Pietje’ op, ouders, broertjes, zusje de hele rataplan heeft dan een trainingspak aan en voelt zich een. Op zich mooi, maar laat het aan de trainer, “zegt Passenier.

Meer dan alleen les geven

De opleiding die aangeboden wordt gaat dan ook een stap verder dan alleen het les geven, ook coaching en nazorg is belangrijk. “Stel een vechter verliest en loopt de ring uit, gooit met een tafel en bedreigt een jurylid, dat moet je niet willen, daar moet je mee om kunnen gaan en voorkomen, ook dat brengen wij de cursisten bij, ” zeggen Passenier en Buisman.

Zowel Passenier en Buisman hebben genoeg ervaring om op een verantwoorde wijze les te geven, Passenier uit het kickboksen en Buisman uit het Sambo. De combinatie en ervaring is ook nodig om verantwoord bezig te zijn. Afgelopen weekend is de eerste lichting leraren geslaagd voor Level 1. De overige Levels worden binnenkort gestart. Ook kunnen geïnteresseerden instromen voor een Level 1 opleiding die binnenkort start.

Praktijk voorbeelden

“In de diverse levels behandelen wij items die in de praktijk voorkomen, zoals eerder gezegd het gedrag in en buiten de ring, maar ook hoe begeleid je een vechter die in het buitenland moet vechten en als trainer ga je mee, dit kan cruciaal zijn voor het resultaat in de ring, “zegt Passenier.

Op de vraag wie in aanmerking komen voor de opleidingen zijn Passenier en Buisman duidelijk, “in feite iedereen, het is mooi als je al een vechtsport CV hebt, natuurlijk wordt er getoetst of het wat voor een persoon is. Het is ook interessant voor sportscholen om hun leraren te laten trainen. “

“Zo hebben wij een dansleraar die ook les gaat volgen om naast zijn dansles zijn leerlingen kickboks les te gaan geven. Zo wordt de sport ook breder en dat is wat wij tenslotte allen voorstaan,” sluit Passenier af.

Bekijk ook

Biografie topkickbokser Hesdy Gerges binnenkort verkrijgbaar

FIGHTERHEART de biografie over topkickbokser Hesdy Gerges verschijnt binnenkort in de boekhandel. De Biografie over ...

🎥 | LILLIPUTTER MET BALLEN: ‘Wopke de kickbokser van 1.35 meter’

Maandag lanceerde VICE de documentaire “De kickbokser van 1.35 meter”. VICE volgt in de documentaire ...

PROMOTOR: Badr Hari vs Benny Adegbuyi afgelast door coronavirus

Alle events is in juni worden afgelast