Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Mike Passenier boos: ‘Het was duidelijk een trap in de lever’

Mike Passenier boos: ‘Het was duidelijk een trap in de lever’

Het main event van de GLORY 67 SuperFight Series was een gevecht tussen voormalig GLORY-kampioen Serhii Adamchuk en voormalig interim-kampioen Kevin VanNostrand.

Serhii Adamchuk staat bekend als een ervaren kickbokser. Getraind en gecoacht door top trainer Mike Passenier heeft Adamchuk dan ook grote successen geboekt. Zijn partij tegen VanNostrand verloor hij afgelopen vrijdagavond via unanieme beslissing van de jury op 29-28, 30-27, 30-27.

Echter was er een vervelend incident in ronde 2 van de wedstrijd, VanNostrand ging neer op het canvas na een goed gerichte trap van Adamchuk. bij het neergaan greep VanNostrand naar zijn kruis aangevende dat de trap daar landde, terwijl VanNostrand viel gaf Adamchuk nog een stoot die niet expres bleek te zijn.

Naar de lever

De trap leverde een time-out op voor VanNostrand die zo even zijn rust kon pakken. Mike Passenier leek het niet eens te zijn met het feit dat de trap werd aangemerkt als zijnde naar het kruis en toonde zijn ongenoegen daarover op social media. Als men goed de beelden analyseert lijkt het inderdaad een trap richting de lever van VanNostrand.

ZIE OOK >> Nieky Holzken boos om trap in wedstrijd tegen Regian Eersel

Dit soort incidenten komt vaker voor, zo stelde Nieky Holzken en zijn team een zelfde trap ter discussie in zijn wedstrijd tegen Regian Eersel bij ONE Championship enige weken geleden. Ook daar werd gediscussieerd of het een trap naar de lever was of in het kruis van Van Eersel.

Bekijk ook

Rico vs Badr: Vergunning voor gevecht nog niet goedgekeurd

Ze staan gepland om 21 december tegenover elkaar in het Gelredome in Arnhem te staan, Rico Verhoeven en Badr Hari.

VIDEO: Bizarre superkick in WKN Europees titelgevecht

Niet elke kickbokser bezit de vaardigheid om met een verrassende trap uit de hoek te komen.

Rematch Rico Verhoeven vs. Badr Hari begin zomer 2019

Tickets Rico vs Badr 2: ‘Max €1.500 maar dan heb je wel wat’

Voor wie de langverwachte rematch wil zien tussen kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari op zaterdag 21 december moet er snel bij zijn.