Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Mike Passenier boos: ‘Het was duidelijk een trap in de lever’

Mike Passenier boos: ‘Het was duidelijk een trap in de lever’

Het main event van de GLORY 67 SuperFight Series was een gevecht tussen voormalig GLORY-kampioen Serhii Adamchuk en voormalig interim-kampioen Kevin VanNostrand.

Serhii Adamchuk staat bekend als een ervaren kickbokser. Getraind en gecoacht door top trainer Mike Passenier heeft Adamchuk dan ook grote successen geboekt. Zijn partij tegen VanNostrand verloor hij afgelopen vrijdagavond via unanieme beslissing van de jury op 29-28, 30-27, 30-27.

Echter was er een vervelend incident in ronde 2 van de wedstrijd, VanNostrand ging neer op het canvas na een goed gerichte trap van Adamchuk. bij het neergaan greep VanNostrand naar zijn kruis aangevende dat de trap daar landde, terwijl VanNostrand viel gaf Adamchuk nog een stoot die niet expres bleek te zijn.

Naar de lever

De trap leverde een time-out op voor VanNostrand die zo even zijn rust kon pakken. Mike Passenier leek het niet eens te zijn met het feit dat de trap werd aangemerkt als zijnde naar het kruis en toonde zijn ongenoegen daarover op social media. Als men goed de beelden analyseert lijkt het inderdaad een trap richting de lever van VanNostrand.

ZIE OOK >> Nieky Holzken boos om trap in wedstrijd tegen Regian Eersel

Dit soort incidenten komt vaker voor, zo stelde Nieky Holzken en zijn team een zelfde trap ter discussie in zijn wedstrijd tegen Regian Eersel bij ONE Championship enige weken geleden. Ook daar werd gediscussieerd of het een trap naar de lever was of in het kruis van Van Eersel.

Bekijk ook

Rico Verhoeven en Badr Hari samen als gast bij Veronica Inside

Rico Verhoeven en Badr Hari staan donderdag 17 oktober oog in oog op de persconferentie voor hun gevecht op 21 december.

ONE Championship: Kickboks ‘superclash’ Buakaw vs Pertosyan

Afgelopen weekend schreef de Itialiaanse kickbokser Giorgio Petrosyan geschiedenis, door het grootste bedrag ooit verdiend met een kickboks wedstrijd mee naar huis te nemen.

VIDEO: Kickboks kampioen Tayfun, Ik wil Petrosyan en Grigorian

Hij regeert al geruime tijd als kampioen bij een van de grootste kickboks organisaties Enfusion, Tayfun Ozcan. Hij heeft echter zijn zinnen gezet op twee collega kampioenen Giorgio Petrosyan en Marat Grigorian.