Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Michael Smolik de poort naar Duitsland voor GLORY kickboxing

Michael Smolik de poort naar Duitsland voor GLORY kickboxing

Eerder schreven wij al dat de Duitse kickbokser Michael Smolik een contract heeft getekend met GLORY Kickboxing.

Waarom een dergelijke vechter, die volgens vele kenners en niet-kenners zeker niet bij de wereldtop hoort, een kans bij GLORY krijgt is een veelgestelde vraag. Een van de redenen is zeker dat deze vechter GLORY een enorme boost kan geven als het gala’s gaat organiseren in Duitsland. Smolik is namelijk al sinds jaren het paradepaardje van de Duitse tv zender SAT 1.

ZIE OOK >> Duitse kickbokser Michael Smolik tekent bij GLORY

Smolik is daarnaast een ware bekendheid in eigen land, de sympathieke politieagent verschijnt dan ook regelmatig in allerlei programma’s. In feite is dit te vergelijken met Rico Verhoeven die in Nederland inmiddels de BNer status heeft bereikt.

De Rico Verhoeven van Duitsland

Ook op social media is Smolik een ware hit, een eigen Youtube kanaal met meer dan een half miljoen abonnees. Wat kun je nog meer wensen als vechtsport organisatie om een land te enthousiasmeren voor je events. Er wordt gesproken over een rematch die Smolik tegen mede-zwaargewicht Mohamed Abdallah zou moeten uitvechten, of dat er van komt is de vraag.

Zou SAT 1 nu de tv zender zijn die de Glory evenement in Duitsland uit gaat zenden? Indien dit zo is zouden we op korte termijn weer een gala in Duitsland kunnen verwachten. Wat niet alleen goed nieuws is voor de Duitse, maar ook voor de Nederlandse GLORY fans. Eerder vochten Rico Verhoeven en Badr Hari in Duitsland tegen elkaar wat een groot aantal Nederlanders trok.

Bekijk ook

ONE FC baas geeft uitleg over herroepen uitslag kickboks wedstrijd

De beslissing om de uitslag van de kickboks wedstrijd tussen Petchmorrakot Petchyindee en Giorgio Petrosyan teniet te doen, blijft de gemoederen bezig houden.

Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Er is flink wat commentaar op het wedstrijd beleid van ONE Championship vanuit vechtsport kringen.

GLORY 67: Petchpanomrung verdedigt titel tegen Boynazarov

Vandaag maakte GLORY Kickboxing bekend dat de organisatie haar GLORY 67 event in Orlando Florida zal houden.

REGIO NIEUWS UITGELICHT