'Marokkanen grootste kickboks fans!': Glory kampioen Beztati Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Marokkanen grootste kickboks fans!': Glory kampioen Beztati

'Marokkanen grootste kickboks fans!': Glory kampioen Beztati

Tyjani Beztati, sinds september 2021 de Glory lichtgewicht kampioen zou graag in Marokko willen vechten. De vechter van Marokkaanse afkomst zegt veel steun te krijgen uit het land.

Niet alleen zou Beztati willen vechten in Marokko, ook Las Vegas in Amerika staat op zijn lijstje. ,,Ik heb een paar landen. Ik zou graag een keer in Marokko willen vechten, want ik denk dat de grootste fanbase van het kickboksen toch wel Marokkanen zijn", zegt Beztati.

Ik wil in Marokko vechten

,,Die supporten ons vanuit waar dan ook: Spanje, Italië, Frankrijk, België, Marokko en noem maar op. Het is ook mijn thuisland. En ik zou graag in Las Vegas willen vechten, MGM Grand of zoiets. Ik weet dat GLORY dat in de toekomst voor elkaar kan krijgen. "

Het jaar 2021 ging Beztati niet in de koude kleren zitten maar de het winnen van de titel was een lichtpunt. ,,Het was een zwaar jaar, maar uiteindelijk ook een goed jaar. Laat ik eerst beginnen met het zware gedeelte: mijn moeder had borstkanker en heeft wel echt moeten strijden", zegt de kampioen.

Zware tijd gehad

,,Daardoor was het natuurlijk een zwaar jaar voor ons hele gezin. Het was uiteindelijk ook een mooi jaar, want ik heb de wereldtitel behaald bij GLORY. En in die week had mijn moeder ook haar laatste chemo, dus dat was meteen twee vliegen in één klap. " Naast de eerder genoemde landen heeft Beztati nog wat op zijn lijst (gaat verder onder video).

,,Azië lijkt me ook wel leuk. Japan, waar eigenlijk de gouden K-1 tijd vroeger was. Ik heb al eens in China gevochten en daar waren de fans niet normaal, echt super en ik denk dat het in Japan nog honderd keer zo erg is. Daar zou ik zeker nog wel een keer willen vechten. Als GLORY daar een terugkeer kan maken zou dat geweldig zijn." (Lees hier het gehele interview met Tyjani Beztati).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws