Marokkaanse kickboksers in top 10 bij GLORY kickboxing Nieuws
Nieuws

Marokkaanse kickboksers in top 10 bij GLORY kickboxing

Marokkaanse kickboksers in top 10 bij GLORY kickboxing
Marokkaanse kickboksers in top 10 bij GLORY kickboxing

Marokko lijkt inmiddels hofleverancier van top kickboksers bij grote vechtsport organisaties zoals GLORY Kickboxing.

Namen als Jamal Ben Saddik (nr 1 gerangschikt bij de zwaargewichten na Rico Verhoeven), Badr Hari, Mohamed Jaraya, Zakaria Zouggary, Hamicha, Abdellah Ezbiri en Tyjani Beztati zijn ieder terug te vinden in de top 10 van hun gewicht divisies. Een aantal van deze vechters hebben Nederlands-Marokaanse roots, behalve Ezbiri en Jamal Ben Saddik.

Ook internationaal valt de dominante aanwezigheid van de Marokkaanse kickboksers op en niet alleen bij GLORY Kickboxing maken de vechters furore, ook bij het welbekende en van Nederlandse bodem komende Enfusion staan een groot aantal Marokkaanse topvechters in de ring.

Voorbeeld functie

De Marokkaanse vechters die in Nederland zijn opgegroeid hebben zich de "The Dutch Style" van het kickboksen eigen gemaakt, wat opvalt is dat deze in de regel vooral vooruit vechten, maar ook in het achteruit vechten zeer bekwaam zijn.

Het laat onverlet te zeggen dat deze vechters binnen afzienbare tijd enkele kampioenen kunnen opleveren binnen de gelederen bij GLORY, de vechters die overkwamen van andere organisaties hadden daar veelal een wereldtitel op naam staan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws